Simone Boye og Nicolaj Madsen
© Privat / Simone Boye

Et forhold med fodbold og FaceTime: “Det er kun en fordel, at vi begge er fodboldspillere”

Simone Boye har gjort karriere i flere europæiske klubber, men det har ikke altid været nemt at kombinere den store udlandsdrøm med drømmen om den store kærlighed.

14. juli 2022 af Benjamin Creative for VISA

Det kan være svært at kombinere jagten på den store udlandsdrøm med den lige så store drøm om kærligheden. Det har mange nok erfaret, hvad enten det er en backpackerrejse, et universitetsophold eller en fodboldkarriere, der ligger til grund for ønsket om at søge ud i den store verden. 

Fodboldspiller og deltager ved kvinde-EM i England Simone Boye har de sidste par år repræsenteret flere europæiske topklubber, og selvom hendes rejse rundt i Europa har givet hende en af de flotteste karrierer, så har det ikke altid kun været nemt at rejse frem og tilbage på kontinentet. Især ikke, når der også skal være tid til en kæreste – som ovenikøbet selv er professionel fodboldspiller. 

“Vi er gode til at sætte os ind i hinandens hverdag”

Simone Boye danner par med Nicolaj Madsen, som i øjeblikket er på kontrakt hos den islandske klub Vestri. Selv spiller hun hos Arsenal i England, og selvom parret befinder sig midt i et langdistanceforhold, så hjælper det en hel del, at de begge har stor forståelse for hinandens fodboldfyldte hverdag.

– Det har kun været en fordel, at vi begge har været fodboldspillere, da vi begge ved, hvad der kræves, og hvis jeg har en drøm om, at jeg gerne vil spille i Sverige, Tyskland eller England, så står han ikke i vejen for det og omvendt, fortæller Simone i et interview med Bold.dk. 

Parrets fællesinteresse for fodbolden har gjort livet nemmere for dem begge, og selv tror de på, at forståelsen for hinandens valg kun er større, end den ville være, hvis en af dem arbejdede i en anden branche. 

Simone Boye og Nicolaj Madsen
Simone Boye og Nicolaj Madsen ser det som en fordel, at de begge spiller fodbold. © Privat / Simone Boye

FaceTime i timevis

Simone Boye og Nicolaj Madsen har været adskilte af flere omgange, og de har begge været igennem flere klubskift. Derfor har FaceTime længe været deres foretrukne måde at kommunikere på. 

- I starten var det jo FaceTime hver aften, og vi kunne FaceTime'e i flere timer. Det var dog ikke fordi, vi sad og snakkede sammen i flere timer, men bare det med at han var på skærmen, det gav mig en ro. Her kunne han sidde og spille computer, mens jeg sad og læste eller så fjernsyn.

– Bare det at han var der, og hvis man kom på et eller andet, så kunne man sige det. Det var virkelig rart og gjorde, at man følte sig tættere sammen.

Parret mener, at det handler om at give plads til hinandens drømme og at udleve dem. Også selvom det kan tage lang tid, før savnet og ensomheden bliver mindre. Og det er også et råd, de ville give til andre:

- Jeg tror bare, at man skal prøve at give sig selv lidt ro i maven. På et tidspunkt bliver det nemlig anderledes, og man får en hverdag, hvor man ikke savner sin kæreste hver dag på samme måde.

- Stol på hinanden og giv hinanden plads. Det er okay at savne hinanden. Og så kan man altid bruge Facetime, hvis savnet bliver for stort.

Simone Boye og Nicolaj Madsen
Parret har brugt utallige timer på FaceTime gennem tiden. © Privat / Simone Boye

Et besøg førte dem tættere på hinanden 

Selvom Simone Boye i øjeblikket spiller hos engelske Arsenal, og Nicolaj Madsen er på kontrakt hos islandske Vestri, så har parret også tidligere prøvet at spille i samme land. 

Tilbage i 2019 skrev Simone Boye under på en aftale med den tyske storklub Bayern München, hvor hun dog ikke havde det helt nemt. Der kom alligevel noget godt ud af situationen, da Nicolaj Madsen faktisk kom tættere på hende i jagten på en ny klub.

Nicolaj skulle bare besøge Simone i Tyskland, da snakken faldt på, om han ikke også skulle prøve at søge mod Tyskland. Han endte med at skrive under på en kontrakt med klubben Unterhaching, og det var med til at gøre Simones tilværelse meget nemmere.

Simone fortæller, at flytningen havde en stor betydning for hende, da hun ikke havde haft det godt i Bayern München, og derfor var det meget rart at få Nicolaj til Tyskland.

- Vi boede jo bare et par måneder sammen i Sverige, da jeg spillede i FC Rosengård, men det var første gang, at vi boede rigtig sammen i længere tid.

- Og det var da vildt dejligt at have den oplevelse sammen, hvor vi bor i et andet land og oplever nogle andre ting, som vi ikke ville opleve i Danmark, siger Simone.

UEFA Women’s EURO 2022TM på Woman.dk er støttet af Visa, og artiklen er udarbejdet i samarbejde med bold.dk.

Hep med, og nyd det!