© Foto: Privat / Pernille Harder

“Jeg ville bare have det ud – rive plasteret af og leve som den, jeg virkelig er”

Fodboldspiller Pernille Harder havde altid haft mandlige kærester. Lige indtil hun mødte Magdalena. De to faldt pladask for hinanden, mens de spillede på hold sammen i Linköping, og det blev starten på en kærlighedshistorie. Hør Pernille fortælle om at springe ud, og dét at parret muligvis skal konkurrere mod hinanden under årets EM.

10. juli 2022 af Benjamin Creative for VISA

Hvordan er det at spille i samme klub som din kæreste?

“Det har vi heldigvis gjort i noget tid. Vi gjorde det i Linköping, og nu gør vi det igen (i Chelsea red.). For os er det meget naturligt, fordi vi jo fandt sammen, mens vi spillede sammen.”

“Når vi er til træning og til kamp, er vi professionelle. Selvfølgelig er vi sammen, men vi er mere kollegaer. Så er der nogle gange nogle ting, vi lige skal tale igennem, når vi kommer hjem. Men vi har aftalt, at vi ikke skal snakke for meget om fodbold, fordi det er vigtigt, at vi kan koble af.”

Ved EM er I på konkurrerende hold. Hvordan tror du, det bliver?

“Indtil vi møder hinanden, er vi støttende. Vi ved, hvad hinanden går igennem. Skal vi møde hinanden, så bliver det specielt. Vi har prøvet det før – ikke lige til en slutrunde, men i en Champions League-semifinale og i en VM-kvalifikationskamp også.”

Fylder jeres forhold, når I er på banen sammen?

“Når vi er på banen, tænker vi ikke på det. Så vil vi begge to gerne vinde, og så tænker vi ikke på, at vi møder hinanden.

Hvad med under træning?

“Det er som om, Magda nogle gange går lidt hårdere til mig – bare for at vise, at hun ikke tænker på, at vi er kærester. Men ellers nej, der er ikke noget der.”

Hvordan oplevede du dét at blive kærester med en kvinde?

“Jamen, det var selvfølgelig lidt specielt, når jeg altid har været sammen med fyre og tænkt, at jeg skulle være sammen med en fyr resten af mit liv. Dét, at jeg så pludselig fik følelser for en pige, satte nogle spørgsmålstegn: Hvad er det her?”

“Samtidig er jeg også sådan en, der går efter mine følelser, så da det skete, kom det egentlig ret naturligt bare at prøve og se, hvad det var. Og så var næste skridt så at gå fra, at jeg selv vidste det til at fortælle det til alle omkring mig. Jeg følte lidt, at jeg ændrede min identitet på en måde, selvom jeg egentlig ikke gjorde det. Jeg var stadig den samme person, men det var bare en følelse af, at andre ville se mig anderledes.”

Pernille Harder og Magdalena Eriksson har været kærester, siden de spillede på hold sammen i Linköping i Sverige. I dag spiller de begge to i klubben Chelsea.

© Foto: Privat / Pernille Harder

Hvornår vidste du, at dig og Magda var mere end venner?

“Der opstod et øjeblik. Når man begynder at blive forelsket, tænker på personen hele tiden og konstant vil være sammen med den her person … Da jeg fik den følelse, kunne jeg godt mærke, at det var anderledes, end hvis vi blot var venner.”

“Vi sås også lidt uden for banen inden da, fordi vi læste matematik sammen. Vi havde en god vennekreds med to andre, som vi var sammen med, og så endte vi også med at være mere alene sammen. Jeg kan ikke helt huske, hvordan det egentlig skete. Det var nok til en fest eller et eller andet, hvor der måske var lidt alkohol indblandet, haha.” 

Hvad gav dig modet til at springe ud i det?

Jeg følte, det var rigtigt med Magda. Og det var sådan, jeg var, så jeg ville ikke gå med det selv længere. Det tynger jo lidt en at gå med sådan noget. Jeg ville bare have det ud – rive plasteret af og så bare leve livet som den, jeg virkelig er.”

Du fortæller også, at du var bange for, at folk ville se anderledes på dig. Hvorfor?

“Jeg kan huske, jeg var meget nervøs, fordi jeg havde været sammen med en fyr, som også var fodboldspiller, og vi var meget sådan ‘det perfekte par’. Alle derhjemme så mig som Pernille, der var sammen med Alexander.”

“I Sverige, hvor jeg boede på det tidspunkt, var det ikke noget problem. Der havde de kun kendt mig i to år, mens dem hjemme i Danmark havde kendt mig, fra jeg var lille. Man vil jo ikke være anderledes, men man føler sig alligevel lidt anderledes, når man fortæller det. Så det var mere dén følelse, jeg havde: At jeg bare ville ønske, at jeg kunne sige, at jeg var sammen med Magda, og så var det ikke noget. At det ikke var en ting.”

Pernille og Magda er lige nu til EM-slutrunden i England – dog på hvert deres hold. Pernille spiller på det danske landshold og Magda på det svenske.

© Foto: Privat / Pernille Harder

Hvilken reaktion fik du fra din omgangskreds?

“En god en. Min familie var supersøde og havde vel også lidt set det komme med Magda – og det samme med resten af familien. Der var ikke nogen, der kom med en dårlig reaktion. Der var sikkert nogle, som blev lidt overraskede. Men så længe man er lykkelig og glad, så er dem, der elsker en, også glade.”

“Jeg tror, man selv kan gøre det til en stor ting, og så tænker man bagefter: ”Nå, var det dét?”. Deres liv går videre, og mit liv går videre som normalt.”

Har du et godt råd til andre, der står i en lignende situation?

“Mærk efter, og prøv at finde ud af, hvad du er til. Du skal ikke gøre det til en stor ting. Det er meget dig selv, der gør det – det føler jeg i hvert fald. Der er stadig folk, der ikke kan forstå det, men jeg synes, vi er kommet langt."

UEFA Women’s EURO 2022TM på Woman.dk er støttet af Visa, og artiklen er udarbejdet i samarbejde med bold.dk.

Hep med, og nyd det!