Veninder
© iStock

10 grunde til, at dine klassekammerater fra folkeskolen altid vil være noget særligt

I har så mange minder (og dårlige klassefotos) sammen!

29. januar 2017 af Sara Møller Christensen

1. I tilbragte syv år af jeres liv sammen (plus/minus). Hverken før eller siden har du set så meget til nogle mennesker, medmindre du er i familie eller i et forhold med dem.

2. I har så mange historier sammen, at det kunne blive til en af de børnebøger, I lånte, når I var på biblioteket hver tirsdag. At den så ville være dødkedelig for alle andre end jer at læse, er en anden sag.

3. Jeres klasse indeholdt alle mulige forskellige typer, og det er gået op for dig siden, hvor fedt det var. Det var ikke ligesom på en videregående uddannelse, hvor I alle har valgt det og derfor minder lidt om hinanden. I var VIDT forskellige, og det gav nogle helt unikke venskaber

4. Derfor er nogle af dine tidligere folkeskolevenner også en livline til et liv, du slet ikke kender til. Måske er de blevet i den lille by, hvor I voksede op, mens du er rejst – eller omvendt. Uanset hvad er det fedt at følge dem og heppe på dem (over Facebook, selvfølgelig). 

5. I har begået de samme dumheder, som I kan ryste på hovedet af i dag. Og med dumheder mener vi for eksempel de dybt mærkelige ting, som alle skulle samle på, eller de funky ting, der pludselig dukkede op i alle garderober.

6. I ligger hver især inde med sjove fotos af førnævnte dumheder, som altid kan få smilet frem hos jer. Og hvis en fra klassen var så heldig at have en far med et videokamera, er der intet bedre end at se hjemmevideoer fra diverse børnefødselsdage og skolefester.

7. Dine gamle klassekammerater kender ikke bare dig – de kender også din familie. Da I hang ud sammen, boede I jo stadig hjemme, så de har smagt din mors hjemmebag eller er blevet tvunget til at lege med din lillesøster en trilliard gange. 

8. Der er en stor chance for, at dit første kys gemmer sig i flokken af klassekammerater. Og det glemmer man som bekendt aldrig – uanset hvor dårligt det så var... (Bøjler gjorde det IKKE nemmere!).

9. I er formet af de samme lærere og samme værdier. Og set i bakspejlet har det langt større betydning, end du nogensinde havde forestillet dig, dengang du rullede øjne af din dansklærer for at tvinge dig til at invitere alle fra klassen med i legen i frikvarteret.  

10. At snakke med dine tidligere klassekammerater er bedre end at kigge i en scrapbog. Minderne vælter bare frem, og det føles, som var det i går, at I... Måske du skulle invitere til en gammel klassefest snart?