Kvinde med pollenallergi
Livet som pollenallergiker er altså bare besværligt! © Getty Images

13 grunde til, at vi pollenallergikere bare har det hårdere end andre mennesker

Vi burde faktisk få en præmie for at møde på arbejde i pollensæsonen

17. juni 2021 af Maria Denise Christoffersen, Henny Müller Dahl

1. Når alle andre nyder årets første solstråler, sidder vi indendørs for lukkede vinduer. Gud forbyde, at der skulle slippe lidt pollen ind!

2. En buket blomster er bare ikke lige den værtsgave, vi bliver mest glade for. Mange tak for den søde tanke, men... Atju! 

3. Et par dage inde i pollensæsonen er huden på vores stakkels næser helt blodig og ru. Stakkels snude... alt for meget kleenex-nærkontakt!

4. Vi kan næsten ikke se ud ad øjnene, og det føles som at have en motorcykelhjelm på hele dagen. En motorcykelhjelm fuld af kløpulver, altså!

5. Vi kan aldrig forlade huset uden et helt arsenal af allergimedicin i tasken. Vi skyder faktisk så meget næsespray op i fjæset, at det begynder at komme ud af ørene. Ej okay, men næsten... 

6. Når folk holder fødselsdags-picnic i en park, er der stor sandsynlighed for, at vi er nødt til at melde afbud. Alternativet er at dukke op helt sløv og dopet på Benadryl. Nej tak.

7. Når vi vågner om morgenen, frygter vi et sekund, at vi er blevet til mumier. Er du klar over, tør munden bliver af en permanent tilstoppet næse?! 

8. Pludselig savner vi de kolde vintermåneder. Eller i det mindste bare de tider, hvor vi kunne trække vejret normalt. 

9. Mens andre kan forlade hjemmet kun med en telefon og et kreditkort i lommen, er vi nødt til at slæbe en hel taske med pollen-hjælpemidler med ud. Hver gang. 25 stykker Kleenex? Tjek! Næsespray? Tjek! 

10. Andre fjerner sig fra os, fordi de tror, at vi smitter. Undskyld, men bare fordi vi pudser næse hele tiden, er vi altså ikke fyldte med sygdom. 

11. Vores makeup holder i sådan cirka fem minutter, før den er gnedet ud over det hele. Hvornår bliver panda-looket in?

12. Vi er ret vante til, at folk spørger, om vi græder, eller om vi er okay. Hvis du vil vide det, så ja, vi græder faktisk lidt, og nej, vi er ikke helt okay. Snøft... 

13. Når folk advarer os om, at næsespray er afhængighedsskabende, er vores eneste tanke: “Shut up, shut up, SHUT UUUP!” Den slags mennesker ved jo intet om den virkelige verden. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.