Kvinde tager ansigtsmaske på
Udnyt søndagen og kom godt i gang med ugen!© iStock

10 små ting, du skal gøre om søndagen, der gør dig lykkelig hele næste uge

Er du fan af at se Netflix om søndagen? Så kan du sagtens gøre disse ting imens

8. april 2018 af Amalie Kjær Boel

Vi elsker søndage, hvor vi ofte kan tage tingene i vores helt eget tempo. Vi er også fans af sofahygge, kaffeaftaler med veninderne og bare ren afslapning. Men når det så er sagt, ville vi ønske, at vi måske var en smuuule mere produktive om søndagen... Måske bare få handlet ind?

For hvem har ikke prøvet at udskyde det indtil midt på ugen, hvor vi i forvejen har alt for meget at se til – og så glemmer vi selvfølgelig at købe mælk, fordi vi havde for mange ting at huske... 

Vi har her samlet 10 små ting, du kan gøre om søndagen, der vil gøre din uge så meget bedre – og nemmere! 

1. Læg tøj frem

Du har sikkert mindst én tøjkrise hver eneste uge, og du bliver ved med at sige, at du har styr på det gang på gang – det kan du sagtens undgå. 

Du kan nemlig lægge tøj frem til hele ugen om søndagen. Plus så ved du også, hvad du skal have vasket til hvornår. Mega smart! Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at du skal have det på, men det mindsker i hvert fald dine kriser – det er næsten 100 procent sikkert. 

2. Lav en madplan

Hvis du er smart og overskudsagtig, kan du lave en madplan til hele ugen. På den måde så kan du også forberede maden i god tid, så du blot skal tø maden op eller have styr på, hvad du skal have og hvornår. Fordelen er også, at du kan handle ind til dette samme dag – det er da at slå to fluer med et smæk! 

3. Tjek tilbudsaviserne

Du tjekker nok alligevel først postkassen om søndagen, da det er en af de ting, nogle af os er gode til at udskyde. Men det er skam ikke helt dumt at gøre. For så kan du jo lige tjekke tilbudsaviserne og se, hvad du skal købe ind – det kan jo være, at der er tilbud på noget af det mad, som du har planlagt at købe ind til din madplan. 

4. Handl ind

Du har måske nu lavet en madplan og tjekket dine tilbudsaviser, og hvis dette er tilfældet, kan du jo hoppe ned i din lokale Netto, Fakta eller SuperBrugsen for at handle ind. 

Det bedste ved at gøre det søndag, er, at du formentlig har god tid, og at der ikke er mega mange mennesker. Og hey, hvem ved, måske sniger der sig noget ekstra, lækkert ned i din indkøbskurv? Vi må jo godt forkæle os selv, når vi nu vælger at være produktive på en søndag.

5. Læg en ansigtsmaske

Vi skal også huske at være gode ved os selv, og en god måde at gøre det på er ved at pleje os selv – det kan du eksempelvis gøre ved at lægge en lækker ansigtsmaske. Så er du også ekstra sprød til den kommende uge. 

6. Gør rent

Det er, som om vi gør rent hele tiden, men støvet vinder gang på gang. Før vi får set os om, trænger der igen til at blive støvsuget på grund af alle de hår, vi efterlader os på gulvet...

Søndage er faktisk perfekte til at gøre rent, fordi vi på en anden anden måde er mere tålmodige. Så det er da oplagt at udnytte dette og gøre rent! For at gøre det en smule sjovere, kan vi sætte højt musik på eller sætte vores yndlingsserie på HBO på, imens vi går rundt med kost og spand. 


7. Vask tøj og sengebetræk

Det kan også være en god idé at holde vaskedag. Det er i hvert fald en af de ting, der kan gøre dig lykkelig i den kommende uge. Skynd dig at tage din vaskekurv under armen, og smut ned i vaskekælderen, og sæt en vask over – du skal nok være indstillet på at have den de næste mange timer.

Og hvis du er en af dem, der har en i lejligheden, så er det jo lige pludselig helt nemt at vaske tøj. Når det bliver varmere, kan du sagtens hænge dit sengetøj til tørre udenfor. Det er da en win-win. 

8. Læg neglelak

Du kender det sikkert godt... At du vælger at lægge neglelak på et tidspunkt, hvor du fem minutter senere skal ud af døren, selvom dine negle endnu ikke er tørre... 

Så hvorfor gør du det ikke bare om søndagen, hvor du har god tid? Mens dit tøj er i vaskemaskinen, kan du sagtens lægge neglelak – og du kan ovenikøbet se Netflix imens! 

9. Få styr på din kalender

Det kan nogle gange virke helt uoverskueligt med alle de aftaler, du har. Det kan derfor være en rigtigt god idé at holde styr på dem ved at skrive dem i din kalender. 

Så hvis du har nogle løse kaffe- eller festaftaler med dine veninder, så kan du skrive til dem om søndagen for at få det hele på plads – og derefter har du en kalender, der nok skal minde dig om, hvornår og hvor du skal være på torsdag klokken syv. 

10. Book dine fitnesshold

Når du alligevel har fået styr på din kalender, så kan du se, hvornår du har tid til at smutte i fitness, hvis det er noget, du dyrker. 

Du kan derfor sætte dig ned og booke de fitnesshold, som du gerne vil til i den kommende uge. Fordelen er også, at du så højst sandsynligt ikke behøver at stå på ventelisten i 100 år.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide