Kvinde med flyskræk
Sidder nerverne udenpå tøjet, når du skal ud at flyve? © iStock

10 ting, du KUN kan sætte dig ind i, hvis du også er hunderæd for at flyve

Hellere 17 timer i en glohed bus uden wc eller wifi end halvanden time i fly!

6. juni 2022 af Maria Broe Trustrup Hansen

1. Du får den samme sætning at vide igen og igen. “Det er slet ikke særlig farligt, og der dør faktisk endnu flere i bilulykker hvert år end i flyulykker!” Er du ude på at gøre mig angst for alle transportmidler eller hvad?

2. Hvis du kan slippe udenom en flyvetur, så gør du det. Hellere 17 timer i en glohed bus uden aircondition og wc end halvanden time i fly. Ulogisk? Overhovedet ikke.   

3. Du har en ualmindelig stor interesse for fly. Du skal satme vide, hvor mange kilo den Airbus A340 kan bære, før du så meget som overvejer at sætte dig ind i den. 

4. Din krop er stivere end et bræt, når flyet letter og lander. Du har i virkeligheden lige så lidt kontrol over dine arme og ben i denne situation, som Fedtmule har, når han vandrer lusket rundt i Andeby. 

5. Du er irriteret over, at folk larmer, imens sikkerhedsvideoen bliver afspillet. ‘Hallooo, stewardessen er altså lige ved at forklare, hvor nødudgangene er!’ Og bevares, du har da allerede læst op på alle sikkerhedsinstrukserne på forhånd, men det skader jo ikke at høre det igen, vel?

6. Turbolens er det værste i verden. Du forstår slet ikke, hvordan andre sidder helt frygtløse, når flyet hopper op og ned – hvordan kan I være sikre på, at vingerne ikke knækker om et splitsekund?! 

7. Du har prøvet alle former for ‘behandling’ mod flyskræk. Hypnose, apps, piller, psykologsamtaler – det er sgu en dyr hobby at være angst for at sætte sig ind i et fly. 

8. Dit sikkerhedsbælte er (naturligvis) altid spændt. Og ja, du ved godt, at det ikke behøves, når det lille skilt ikke lyser, men det er dit liv, det gælder, så du tager nada chancer. 

9. Det værste er, hvis du skal tisse ombord på flyet. Én ting er at styrte ned med et fly, men noget andet og værre er, hvis du er på tønden imens. Det er IKKE den måde, du har lyst til at dø på!

10. Du klapper, når flyet lander, selvom folk kigger skævt for dig. Og nej, det er ikke, fordi du gerne vil rose piloten ekstra meget for hans arbejde, men du kan simpelthen ikke holde din klapsalve tilbage i ren ekstase over, at du overlevede flyveturen. Det skal fejres!