Kvinde drikker kaffe af kæmpe kop
© iStock

10 ting, vi kaffeelskere ved, som andre burde tage sig sammen og lære (mens de drikker kaffe)

Om min latte skal være single- eller double shot? Svaret er tripple!

5. december 2016 af Maria Broe Trustrup Hansen

1. Kaffe er en morgeneliksir, og du kan ikke fungere uden den. Træder man ind i din intimsfære, før den første balje er skvulpet ned i mavesækken, er det på eget ansvar. Seriøst.

2. Der er kun ét rigtig svar til spørgsmålet: ‘Skal din latte være single eller double shot?’. Svaret er selvfølgelig: ‘Tripple, tak!’

3. Latte-art er ægte kunst, og hvis du kunne hænge det op på væggen, ville hele dit hjem være prydet af mælkehjerter og ditto blade... (*flår sagesløs Poul Pava-plakat ned fra væggen*)

4. Folk, der sværger til te, har helt misforstået, hvad der er godt i livet. ‘En skoldhed kande grumset vand? Næh, ellers mange tak, tante Jytte, behold du selv dine kogte urter, og stik mig en dobbelt espresso.’

5. Gilmore Girls er dine soulmates. Lorelai og Rorys liv handler jo praktisk talt om kærligheden til kaffe... men du kan da også se dig selv med en kæmpekop på Central Perk, hvis det skulle være.

6. Folk, der ikke drikker kaffe efter kl. 18 er nogle svagpissere. Man kan da sagtens sove med en dunk mokka i blodet – det handler bare om træning.

7. Du er ikke for fin til at indtage en gang frysetørret Nescafé. Filter, stempel, kapsler, instant... de er alle Guds børn. (Som du drikker med velbehag).

8. Kaffe er sundt. Basta. Hippietyper, der sværger til te, har ikke fulgt med i videnskabens mange beviser for, at kaffe kan beskytte os mod en særlig hudsygdom, og at det har et hav af andre fordele, såsom at reducere risikoen for at få Parkinsons sygdom. True story.

9. Modsat sin festlige fætter kakao, eller sin charmerende kusine, chai, er kaffe en helårsdrik. Om termometeret så siger 35 grader, og sveden drypper fra din pande ned i kaffekoppen, så takker du aldrig nej til en kop glohed hjemmebryg. Og ellers er der jo også altid iskaffe, ikke? Genialt!

10. Mokkasmag burde snart blive anerkendt som en af de fem grundsmage (bye bye, salt!). Og derfor hører den hjemme i samtlige af dine yndlingslækkerier: mokkamousse, mokkakage, mokkachokolade. You name it, we eat it!  

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.