© Getty Images

11 geniale overlevelsestips til festivalen

Smukfest, er du klar? For det er vi – ligeså snart vi har læst denne artikel...

1. Lad puden blive hjemme. Den fylder, og du har nok at slæbe på. Medbring i stedet et pudebetræk, som du kan proppe en sweatshirt i.

2. Enhver lejr skal indeholde mindst én rulle sorte affaldssække. Hav altid en pose stående, som I smider skrald i løbende (I er jo ikke svin). Derudover er poser geniale som improviseret regnslag eller til at sidde på, og de er lette at smide klamt tøj i, når I skal hjem. 

3. Bliv gode venner med naboerne. Det er ikke bare sjovere at være flere – det kan også betale sig at kende dem, når I løber tør for øl, eller du er blevet væk fra alle vennerne. Byd på et velkomst-shot den første aften, og så kører det derfra.

4. Gå aldrig i seng uden en flaske vand i teltet. Hvordan skal du ellers overleve morgenen – eller sluge hovedpinepiller?

5. Pak dit tøj i poser med zip-luk. Så fylder det mindre. Hvis du er ekstra-tjekket, pakker du hjemmefra et helt outfit i samme pose, så du slipper for at rode rundt efter ting, der passer sammen. Har du brug for flere tips til, hvad du skal pakke med på festival, kan du tjekke vores festival pakkeliste ud.

6. Gå aldrig ned på vådservietter! Der er faktisk ikke noget, de ikke kan bruges til. Fingervask, truckervask, makeupfjerning, optøring af shots på buks – you name it.

7. Download app'en. Papirprogrammet er dødt – app'en lever. Og den vil desuden give dig updates, hvis der er aflysninger og lignende. Uundværligt!

8. Vælg et mødested. Når du er blevet væk fra dine venner, og alle telefoner er enten uden batteri eller forbindelse (begge ting VIL ske!), er det rart at have et fast sted at mødes. En bar er oplagt, så I ikke skal tørste, mens I venter.

 9. Buksedragter er no go. Flotte, ja. Praktiske, nej. 

10. Husk et førstehjælpssæt. På festival inkluderer det smertestillende mod tømmermænd, Immodium mod dårlig mave, vabelplaster, og hvad du ellers har svært ved at leve uden, når du er sølle.

11. Lad være med at møve. Og hvis du skal møve, så gør det høfligt. Du kommer ufatteligt langt med et smil og et ‘undskyld’ – og med at gå ind fra siden i stedet for bagfra, hvis du er kommet lidt for sent til en koncert.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.