Mor og datter griner med hatte på
Er det på tide at rejse med din mor? © iStock

11 grunde til, at du skal tage ud at rejse med din mor, selvom du er voksen

Det giver dig en rigtig god mulighed for at give din mor noget tilbage

19. august 2022 af Rie Louise Kirkebjerg

1. Uanset hvor gammel du er, kan din mor ikke lade være med at betale, når I på står midt på et tyrkisk marked og leder efter et par solbriller til dig, fordi du glemte at tage dine med. Det ændrer sig aldrig.

2. Det giver dig en rigtig god mulighed for at give din mor noget tilbage. Igen: Alle de gange, hun har betalt for dig…

3. I kan nyde hinandens selskab i helt andre omgivelser. Hvis I ikke ses så tit i hverdagen, bruger I måske kun tid sammen til højtider, fødselsdage og andre familiearrangementer. På en ferie kan I (endelig) slappe HELT af – sammen.

4. Din mor vil huske turen som den bedste rejse nogensinde. At du som voksen vil bruge din tid og ferie på at rejse med din mor, sætter hun med garanti stor pris på.

5. I får talt om nogle ting, I ikke plejer at tale om. Når du trykker på ‘Mor’ i din telefonbog og ringer til hende, handler jeres samtaler sandsynligvis ofte om, hvad der foregår i jeres liv lige nu og her. På en ferie sammen kan I nyde, at jeres samtale kan tages til et dybere niveau, når I har god til at hygge på altanen med et glas sangria i hver hånd.

6. Din mor kender dig bedre end dig selv. Hun VED, at du hader fisk, har glutenallergi eller ville vælge vaffel-is frem for softice. Det gør altså valget af restauranterne en smule nemmere.

7. I bliver husket på alle de gamle, gode minder, I har. Og I skaber ligeledes nye sammen.

8. I får helt unik kvalitetstid sammen. Uanset om du hiver dine søskende med på turen eller rejser med din mor alene, er kvalitetstiden sammen som familie en helt speciel og mindeværdig følelse.

9. Det giver jer en mulighed for at bryde grænser sammen. Jeres bånd til hinanden kan blive endnu stærkere, hvis I kaster jer ud i noget, I ikke er vant til sammen. Det kan være, at I melder jer på et hold i det lokale fitnesscenter på jeres rejsedestination, lejer et par scootere, I kan køre rundt på – eller kaster jer ud i at stå på vandski sammen.  

10. Din mor slæber dig med til ting, som du sandsynligvis ikke selv ville have valgt. Et museumsbesøg eller en 10-kilometers lang gåtur op af et bjerg er måske ikke din første prioritet, hvis du har planer om afslapning på stranden, men du får øjnene op for helt andre ting, når du rejser med din mor frem for din veninde eller kæreste.

11. Hun har helt sikkert styr på det praktiske. I hele sit liv har din mor været vant til at skulle have styr på tingene, når det handler om dig. Derfor tager hun sikkert helt naturligt rollen, når der skal bookes flybilletter, bestilles kørsel til hotellet og mon ikke, at du også får beskeden: “Hej skat. Husk at tjekke, om dit pas er udløbet. Knus mor.”