11 ting, der skræmmer livet af os, som ikke er mødre endnu

SÅ mange detaljer havde din kollega heller ikke behøvet dele om sin fødsel...

2. september 2015 af Sara Møller Christensen

1. Fødsler. Når man selv har været igennem én, bliver de åbenbart enormt interessante at snakke om, men for os andre er det bare som at læse om middelalderlige torturinstrumenter. Eller negle på en tavle.


2. Bleskift og alt, hvad der hører til. Herunder særligt de der klamme historier om lort op af ryggen. De siger, det er okay, når det er ens eget barn, men du tror ikke rigtigt på det.


3. Manglende nattesøvn. Efter bare en enkelt nat, hvor du ikke har kunnet sove (som regel fordi du har sovet for længe samme morgen) kan du knap nok hænge sammen. Hvordan gør mødre det? Hvordan?


4. Børns snotnæser. Mødre, vær nu ærlige. I synes også, de er ulækre, ikk'?


5. Graviditetstester. Selvom der er nul chance for, at du er gravid, kan bare tanken om at tage en test give dig klamme håndflader. Dine bryster har faktisk også været lidt ømme på de sidste, har de ikke?


6. Rent faktisk at blive gravid ved et uheld. ***indsæt selv chokeret ansigt fra ‘Alene hjemme’-plakaten***


7. Ikke at måtte drikke. Du prøvede engang at holde alkoholfri weekend, og det var lort (og der drak du endda et glas rødvin til maden lørdag aften).


8. Det der med at flække. Er det virkelig noget, der sker for de fleste? Og hvordan kan det i så fald lade sig gøre at få barn nummer to? Du ville ikke have lyst til så meget som at tænke på sex nogensinde igen!


9. Angsten for aldrig at dyrke sex igen. Knalder forældre? Du ved i hvert fald, at dine egne aldrig gør (lalala – hold dig for ørerne), men gør andre?


10. Amning. Du var engang sammen med en mand, der suttede lidt for hårdt på din brystvorte, og ham smed du ud, men du kan jo ikke rigtigt gøre det samme med en baby.


11. At skulle opdrage et barn. De fleste børn, du kender, er liiiidt irriterende, og mon du kan gøre det bedre? Selvfølgelig kan du det! Ikk'?