11 ting, du ikke skal sige til os, der er stressede

1. Du virker lidt stresset. Godt spottet! Du mener det sikkert godt, men det har altså lidt samme effekt, som når folk siger: ‘Du virker sur’, og man bare bliver endnu mere sur.

2.Har du nu også husket…? Er det virkelig nu, du vil minde mig om, at jeg faktisk har endnu flere opgaver, end jeg troede?

3. Du skal nok nå det! Jamen, hvis du siger det, sååå... Kan du også se, om jeg vinder en million i Lotto?

4. Det er alt sammen i dit hoved. Gider du sige det til den bunke papirer, der ligger ovenpå bunken af vasketøj og under min kalender, der er rødglødende med aftaler?

5. Du trænger til ferie. Ja, det gør jeg – og hvis du er sød at bede min chef om fri, bestille rejsen, pakke mine ting i en kuffert og betale, så tager jeg gerne med.

6. Din hud har heller ikke godt af, at du stresser. Nej, virkelig?! Jeg troede ellers, at de fire bumser i min pande var udtryk for, at jeg var i balance.

7. Der findes folk med meget større problemer end det her. Ja, du har helt ret, men jeg må altså lige tage stilling til hungersnød og krig en anden dag.

8. Træk vejret, og slap af. Fint. Kan vi så komme videre?

9. Hvorfor kører du dig selv sådan op over det? Fordi det er vigtigt for mig, og jeg gerne vil gøre det godt.

10. Du burde nok håndtere det anderledes. Input modtages gerne. Det gør ubrugelige konstateringer derimod ikke.

11. Du er altså ikke den eneste, der er stresset. Det ved jeg. Og jeg ved også, at jeg ikke skal sige netop den sætning til en person med stress, for det gør jo ikke mig mindre stresset, at andre også er det.

Mariannes mumlerier

Marianne er Womans tidligere kommercielle redaktør. Hun mumler en smule, men hun ved, hvad hun vil. Marianne er ikke bange for at kaste sig ud i nye ting og siger sjældent nej. Og her vil du kunne læse lidt om alt det, Marianne siger ja til.