Patient hos tandlæge
Et tandlægebesøg er altid en... interessant oplevelse. © Getty Images

12 irriterende ting, der altid sker, når du er hos tandlægen

Det er altså lidt svært at svare på spørgsmål med munden fyldt med stålredskaber...

20. juni 2022 af Rie Louise Kirkebjerg

1. Tandlægen spørger ind til dig, hvilket i og for sig også er rigtig hyggeligt. Men helt ærligt, så er det altså lidt vanskeligt at svare på, hvad du laver til daglig, når du har munden fyldt med tandlægeredskaber og tamponlignende dimser.

2. Apropos de der tamponlignende dimser. Din mund føles jo mere tør end daggammelt brød fra Netto-bageren, efter du har haft sådan et par Tampax i munden!

3. Du bliver afsløret i, at du ikke bruger tandtråd. Gad vide om tandlægen også kan se, når du simpelthen har været så træt, at du har droppet tandbørstningen om aftenen…?

4. Herefter belærer tandlægen dig om, hvor vigtigt det er at bruge tandtråd hver eneste dag. Og her er det bare, som om joken om madrester i tænderne “Jeg gemmer jo bare lidt til senere” ikke er såå sjov igen.

5. “Åben lige munden liiiidt mere.” Jamen, det KAN du da ikke. Du har jo ikke haft munden så meget åben siden dit seneste festivalbesøg, hvor du som en gal skrålede med til alle koncerterne og bundede øl i ølbongs.

6. Du føler dig som en fem-årig, når tandlægen fortæller, at du skal huske at børste “heeeeelt herinde.” Hvis du så bare fik et lille stykke legetøj, et klistermærke eller en minitandpasta efter tandlægebesøget. Men næ nej, der er du åbenbart for voksen. Suk...

7. Det absolut værste, der kan ske, er selvfølgelig, hvis tandlægen siger den berygtede sætning “Du har (indsæt selv et tal, der ikke er nul) huller.” Det betyder nemlig, at det både kommer til at gøre nas på dine tænder – og på dit dankort!

8. Du er skrækslagen for, at tandlægen taber sit tyggegummi ned i din mund. Gad vide, om det nogensinde er sket?

9. Selvom der sandsynligvis er placeret et kæmpe billede eller fjernsyn over dig, kan du slet ikke fokusere på det. Du kan kun fokusere på din tandlæges næse med tilhørende næsehår, du får stukket lige op i hovedet.

10. Du bliver gang på gang overrasket over, hvor forskellige sprog, din tandlæge og du egentlig taler. “Der ses caries dentalis superficialis 6+.2.” Whaaat?

11. Du kan lige så godt lade være med at lægge makeup inden dit tandlægebesøg. Dels fordi tandlægen altid lægger sin hånd ned på din hud, og dels fordi du altid ender med vand (eller savl) rundt i ansigtet.

12. Du stivner altid, når receptionisten fortæller, hvor meget det har kostet dig at sidde i tandlægestolen i et kvarters tid og blive pint. Tja, så blev der vist ikke råd til den shoppingtur alligevel.