12 kærlighedserklæringer til din krop

Din krop skal bære dig gennem et helt liv. Giv den lidt ‘love’ – det har den fortjent!

21. juli 2016 af Maria Rothmar

1. Vælg det positive 

Tænker du negativt om din krop? Tving dig selv til at følge op med to positive tanker hver gang. Føler du for eksempel: ‘Øv, mine lår er tykke’, så find straks to ting, du er glad for: lange vipper og pæne hænder? Faste bryster og blankt hår? Alt tæller, og det virker! 

2. Lær at klæde dig

Der er noget smukt ved alles kroppe – også din! Kan du ikke selv se det? En personlig shopper eller stylist er uddannet til at finde nøjagtig de snit, der klæder din krop bedst, og det kan være en stor øjenåbner. Flere kæder og stormagasiner tilbyder gratis stylisthjælp i forbindelse med shopping.

3. “Jeg er smuk, som jeg er!”

Find et positivt mantra, som du kan gentage over for dig selv hver eneste dag. Dine ord har stor indflydelse på dine tanker, og tankens kraft er større, end du aner. Til sidst ender du med at tro på det. Prøv for eksempel at sige til dig selv: ‘Jeg er smuk og kvindelig, og jeg elsker min krop, som den er’. 

4. Den sunde følelse

Sundhed er individuelt. Hvad skal der til for at give lige netop dig den der dejlige følelse af, at du er god ved dig selv og din krop? Måske grøntsager til aftensmaden hver dag, kun én ugentlig slikdag eller halvt så mange byture? Giv det en periode på et par uger, og mærk, hvor godt det føles for både krop og sjæl. 

5. Før dig frem

Du starter en skøn, selvforstærkende effekt, når du gør noget ud af dig selv – også på en hverdag. Sæt håret, læg fin makeup, hop i de fede sko, og tag det tøj på, der klæder dig bedst. Jo mere lækker og veltilpas, du føler dig, desto tydeligere skinner det igennem, så dine omgivelser får samme indtryk. 

6. Den nøgne sandhed

De færreste af os har et helt afslappet forhold til vores nøgne krop. Men du kan let blive bedre til at slappe af i dit Eva-kostume – du skal bare vænne dig til din egen nøgenhed. Kig på dig selv nøgen i spejlet hver dag, sov uden en trevl på kroppen, og gå (så vidt muligt) rundt uden tøj på efter badet.

7. Godnat, og sov godt

En udhvilet krop er en glad krop. Du kan udrette mirakler for din udstråling og dit velbefindende ved at give dig selv tilstrækkeligt med søvn. Det betyde omkring otte timer uden afbrydelse i et mørkt køligt lokale. 

8. Bliv dus med virkeligheden 

Ryger de ekstra fem kilo nogensinde af? Kan dit hår blive lige så blankt som i reklamerne? Nej? Lykken er én gang for alle at skrue ned for de urealistiske forventninger. Gør op med dig selv, hvad der rent faktisk kan lade sig gøre for dig. Gå efter de realistiske drømme. Og drop så de umulige krav, du stiller til dig selv. 

9. Ret ryggen, søster! 

En slap, krum holdning giver rygproblemer. Og det ser heller ikke ret tiltrækkende ud. Så træk skuldrene tilbage og væk fra ørerne, skyd brystet let frem, ret ryggen, og lad, som om en usynlig snor hiver dit hoved opad, Voilá, en pænere krop!

LÆS OGSÅ “Skønhed er en tilstand, som alle kvinder let kan opnå” 

10. Brug lidt smørelse

Slå to fluer med ét smæk: Ved at smøre dig ind fra top til tå bliver du blød og velduftende, og samtidig bliver du vant til at røre ved dig selv og din egen krop. To-tre sessioner om ugen giver dig et kærligt forhold til dit hylster. 

11. Op og hop!

Den største kærlighedserklæring, du kan give din krop, er at lade den gøre det, den er skabt til: at bevæge sig. Giv både krop og sind et boost med en rask gåtur, en heftig dans, en løbetur eller nogle kilometer på cyklen. Gerne tre gange om ugen – men en enkelt tur er bedre end ingenting. 

12. Smil

Har du nogensinde været til en professionel fotograf? Oplevelsen giver dig et helt nyt syn på dig selv, og så er det en genial gave til kæresten (fræk udgave) eller bedsteforældrene (portrætudgave).

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman.