© Disney

12 situationer, der er liiidt for genkendelige for alle os, der elsker at læse bøger

Hånden op, hvis du altid har følt dig som Belle

1. Alle de gange, vi har brændt vores virkelige venner af – kun for at blive hjemme sammen med de fiktive personer fra bogen. Mon din veninde fatter mistanke, hvis du aflyser, fordi du skal være sammen med din anden veninde, Hermione?

2. Det frustrerende øjeblik på togturen, når vi kigger op fra vores bog og opdager, at vi skal af. Fuck, Slagelse, hvor kom du fra? Er det helt fjollet liiiige at køre et stop for langt? (Svaret er ja. Ja, det er det.)

3. De intense perioder, hvor vi er i gang med en VIRKELIG spændende bog, og den fylder mere i vores hoveder end den virkelige verden. Det var lidt upassende, dengang det var The Hunger Games, og du nægtede at dele dit slik med kollegerne, fordi at kun én af jer kunne overleve... arbejdsdagen.

4. Når vi er overbeviste om, at vi selv kan skrive den næste store roman. Bare for at erfare, at vi knap nok kan finde på, hvad vi skal skrive i fødselsdagskortet til vores veninde. Fordømt!

5. Når vi har læst hele Fifty Shades-serien, og vores kærester ikke aner, hvad der ramte dem. “Hvis jeg nu sætter mig her på gulvet i mine trusser og med flettet hår, så tager du den herfra, ikk' skat?”

5. Det akavede øjeblik, hvor vi i hemmelighed overvejer, om vi skulle ændre vores navne til noget lige så cool som Helle Helle. Men Maria-Maria spiller bare ikke rigtigt.

7. Når vi kommer hjem fra boghandlen med tre nye bøger, selvom der allerede ligger to moppedrenge på natbordet, vi end ikke er gået i gang med. Som at købe nyt streaming-abonnement, mens du stadig har 21 ting på din watchliste på Disney+. Men det føles såååå godt.

8. Når vi opdager, at vi er så forelsket i en hovedperson fra vores bog, at vi kigger på vores egne kærester og bliver lidt skuffede. Suk. De kunne lære så meget af Will Traynor/Edward Cullen/Gus Waters/...

9. Når vores medrejsende spørger, hvorfor vi gider slæbe fysiske bøger med på ferien i stedet for en kindle. “Sjælløse elektronik-dims, vig bort!”

10. Når vores bogreol uden sammenligning er det kæreste eje i hjemmet. Skal den farvekoordineres eller indrettes efter genre? Uh, eller efter forfatternavn ligesom på biblioteket? So many choices!

11. Den ulykkelige følelse, når sidste side i en fantastisk bog er vendt, og vi står fortabte tilbage. “Men... hvad med alt det, vi har været igennem sammen?”

12. Den overstrømmende lykke, når forfatteren bag en af vores yndlingsbøger tweeter, at der kommer en fortsættelse. Selv et teatermanuskript fortærer vi med glæde, bare det foregår i vores elskede univers.

13. Når vi går ind på et bibliotek, og det føles så meget mere fristende end at gå ind i en tøjbutik. Ligesom shoppescenen i Pretty Woman – bare med bøger. Hey, er den egentlig lavet som bog?