Kvinde der panikker bag rattet
© iStock

12 situationer, du helt sikkert kan genkende, hvis du hader at køre bil

Du får ægte koldsved, når du skal dreje til venstre i et lyskryds...

5. april 2017 af Amalie Blixt

1. Det tog dig (mindst) tre køreprøver at få dit kørekort. Og du bebrejder ikke din kørelærer, hvis han bestak den sagkyndige bare for at slippe af med din forfærdelige kørsel.

2. Roadtrip? Det må blive et stort nej tak. Med mindre du kan undgå at sidde bag rattet på hele turen – meeen du kender dine venner godt nok til, at du ikke bare lige ville slippe afsted med sådan én (og du er ikke særlig game på at arbejde gælden af ved at købe øl til alle det næste halve år).

3. Du misunder lidt de venner, der ikke har kørekort. Hvorfor var det lige, at et kørekort var dit største ønske, da du blev 18 år? Lige nu ville du med glæde bytte bilkørsel ud med 10.000 kroner til shopping og vilde byture.

4. Hver gang du skal til at køre ind på motorvejen, har du allermest lyst til at lukke øjnene eller tage noget beroligende. Heldigvis har du ikke gjort nogen af delene (endnu).

Clueless GIF
© Giphy.com

5. Det eneste gode ved at køre bil er, at du kan høre musik samtidig. Men du tør ikke lade være med at stirre panisk på vejen (hvilket gør det lidt svært at skråle med) og heller ikke skifte radiokanal uden at køre ind til siden (så køreturen tager tit en del længere end Google Maps har forudsagt).

6. Du får så meget præstationsangst over at skulle starte bilen op ad bakke, at bilen for det meste går ud. Nu ved du, hvordan det er at være en mand, der skal have sex for første gang. Når presset bliver for stort, begynder teknikken at halte...

7. Som cyklist er du frygtløs! Det er alle andre cyklister desværre også, så når du sidder i en bil, forstår du pludselig, hvorfor alle bilister hader cyklister.

8. Du får faktisk ægte koldsved, når du skal dreje til venstre i et lyskryds. Dit værste mareridt er, at bilen går i stå, mens du holder midt ude i krydset og blokerer trafikken for alle de aggressive bilister, der ikke kender til din angst. Helt seriøst, det er ligeså slemt som pentherafobi (angsten for din svigermor, som du måske kender til?). 

Modern Family GIF
© Giphy.com

9. Du tanker af princip ikke benzin, hvis du er alene i bilen. Det er simpelthen for pinligt, at der skal syv forsøg og tre hjælpsomme fremmede til, hver gang du skal tanke. Man skulle jo næsten tro, du prøvede desperate scoretricks af som en underlig udfordring.

10. Du har flere gange overvejet at flytte til USA bare for at slippe for at skifte gear. Så kunne du også vælte dig i super-sized burritos og sige "awesome" til alt. Ved nærmere eftertanke – du flytter til USA i næste uge!

11. Når du skal ind til en større by, kører du gerne bilen hen til en togstation i en nærliggende provins og tager toget det sidste stykke vej. Heldigvis er denne omvej da mere gennemtænkt end visse andre omveje, du har taget i dit liv (behøver vi at nævne rækken af eks-kærester?). 

12. Det kan sagtens tage dig en halv time at parkere bilen. Mest af alt fordi du kører rundt og leder efter et sted, hvor der er plads til mindst tre biler på række, så du ikke risikerer at ramme noget. Det vil sige, at et styks parkering af bil faktisk tager længere tid end din seneste rædsels-date.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere sjove artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.