Sur kvinde
Alle ved da, at det værste tidspunkt på dagen er om morgenen.© Getty Images

12 ting, der kun giver mening for os, der er (pisse-)sure om morgenen

På forhånd undskyld, men du ved da, at du ikke skal snakke til os før klokken 10!

11. september 2023 af Maria Broe Trustrup Hansen

1. Du har et had/kærligheds-forhold til din snoozeknap. Den redder dig gang på gang fra at stå op, men den udskyder jo bare torturen.

2. Badeværelset er dit territorium om morgenen. Og ja, du ved godt, at din roomie også skal på arbejde (og bevares, hun ligner ikke just Beyoncé, når hun vågner, så et bad er da en god idé), men du vil. ikke. dele. Eller vente, for den sags skyld

3. Uinteressante historier er et no go før klokken 10 (tidligst). “Så sagde Hanne fra receptionen, at jeg ikke kan få en af de gode kontorstole. Jeg skal i hvert fald vente til i næste uge, og det er altså ikke særlig fedt, for jeg er virkelig ved at få ondt i ryggen... Hører du, hvad jeg siger? Hva'? Hva'? Hva'?”

4. Morgenradio er skabt af djævelen. Hvorfor er de altid så skide glade i de morgenprogrammer? Skru lige lidt ned for charmen, tak.

5. Din morgenkaffe er din eliksir. Men nej, en enkelt kop er ikke nok til at forvandle dig til A-menneske – bare lige så folk er advaret.  

6. Morgenmotion for dig er de fem skridt ud til badeværelset. Du lærer aldrig at forstå de mennesker, som ‘tager en rask lille løbetur’ på fem kilometer klokken 5.30, når det er bælgmørkt og skiiiiiiidekoldt. Det er jo ikke militæret, det her...

7. Der er ikke nogen, der skal tisse på din sukkermad (eller morgenmad). Og din roomie/kæreste/anden person, der af en eller anden grund har adgang til dit køleskab skal tænke sig rigtigt grundigt om, før de så meget som kigger på den smule pærebananyoghurt, der er tilbage.

8. Travlhed og dit morgensure-gen er en dårlig kombi. Dag efter dag resulterer det i, at du stikker dig selv i øjet med mascaraen, vender t-shirten på vrangen og spilder tandpasta ned ad dig selv. Livet er fedt. 

9. Lyden fra folk, der smasker (‘smaskere’, kan man kalde dem det?) bliver ti tusind gange værre om morgenen. Du KAN ikke indtage din morgenmad, hvis der sidder en ‘smasker’ i samme rum som dig. 

10. Du gider ikke snakke, og det har folk svært ved at fatte. Ved lejlighed skal du lige huske at øve dig på dit dræberblik, for det virker tydeligvis ikke...

11. Offentlig transport om morgenen er værre end afklippede negle spredt ud over badeværelsesgulvet. Ja, det er slemt. Virkelig slemt.

12. “Der er da vist en, der har fået det forkerte ben ud af sengen, hva?” er dine kollegers standard morgenhilsen. Hvordan kan nogen tro, at du bliver glad, hvis du får at vide, at du ligner et surt løg? Tåbelig tankegang.