12 ting, du kan glæde dig over ved at blive ældre

Ja, du må gerne tage en lur bagefter

30. juli 2015 af Marianne Fischer

 

1. Du behøver ikke spille smart. Kan du huske dengang, dit liv afhang af, om du havde det rigtige outfit, gik i byen det rigtige sted og lyttede til det rigtige musik? Næ, det kan vi egentlig heller ikke. Intet måltid, diskotek eller tøjmærke kan få dig til at stå i kø i flere timer. Ja, det sku’ da lige være hos den lokale pølsevogn, men du ved også, hvad du får (mmm... frankfurter).

 

2. Mindre kaos omkring dig. Alle har jobs, børn, familie, kærester og fede lejligheder. Folk omkring dig bliver ældre og får styr på deres liv. Og det gør du også!

 

3. Du får din nattesøvn. Det kan godt være, det var lørdag i går, og mange var ude at danse på bordene til kl. 6 (hvilket var cirka samme tidspunkt, som du stod op). Men du så til gengæld tre afsnit af den totalt fede britiske krimiserie med den gamle dame, og du har overskud til at få noget ud af søndagen. Win! 

 

4. Du bestemmer selv på din fødselsdag. Så du vil bare bage en lagkage (selvom sådan én ikke rigtigt bages) og spise den selv? Fint! Jo ældre vi bliver, jo færre forventninger har både vi selv og andre til vores fødselsdage, og det kan faktisk være en befrielse.

 

5. At lave ingenting. Absolut ingenting – uden at gå i panik.

 

6. Du lytter til unge snakke om at blive ældre. Haha – you know nothing!

 

7. Den teknologiske udvikling. Selvom det var fedt at snakke med Kaspers far i telefonen, når du ringede for at høre, om Kasper ville med i biografen, er det nu lækkert med en mobiltelefon. Og hurra for webshops. Nu får din familie julegaver, de rent faktisk gider beholde. 

8. Manglende drama. Hvis du mangler drama, går du i biografen. Så må historien om din venindes fætters barndomsvenindes kærestes utroskab vente til... aldrig.

9. Bedre sex. Erfaring. Behøver vi sige mere?

 

10. Fede ferier. Det er slut med at bo sammen med rengøringspersonalet i hotellets kælder. Nu har du minimum råd til din egen seng.

 

11. Et afslappet forhold til din krop. Det kan godt være, din krop aldrig har været ‘slappere’ i huden, men du har aldrig været gladere for den end nu. 

 

12. Dine venner er ægte. I har efterhånden kendt hinanden i mange år, og I er der for hinanden. De er i dit liv, fordi du holder af dem – og ikke fordi de er seje og populære eller bare har en bil.