12 ting, du skal gøre hver dag, hvis du vil have et rent og pænt hjem

Det handler om dine vaner

23. september 2015 af Tine Sandorf

1. Tør af på badeværelset

Gør det til en vane at tørre dit badeværelse af, så der ikke sætter sig kalk på fliserne. Når du er i gang, kan du jo også lige køre en klud rundt om håndvasken og fjerne tandpastapletter på spejlet.

 

2. Luft ud

Frisk luft betyder meget for dit indeklima. Åben vinduerne i cirka ti minutter ad gangen og gerne flere gange om dagen. Gør det for eksempel inden du tager på arbejde om morgenen, og når du kommer hjem igen.

 

3. Red din seng

Det tager ti sekunder, men får dit hjem til at se så meget mere tjekket ud.

 

4. Tag skraldet med, når du tager hjemmefra

Er skraldespanden fyldt, eller har du en papkasse eller en portion reklamer, der skal smides ud? Stil tingene ved døren, så du husker at tage dem med ud, når du går.

5. Vask tøj

Har du en vaskemaskine? Så sørg for at vaske lidt hver dag (eller hver anden). På den måde slipper du for en fyldt vasketøjskurv – og du undgår at bruge en hel lørdag på at vaske syv maskiner.

 

6. Ingen søvn, før køkkenet er fikset

Det er virkelig let at overgive dig direkte sofaen, når du er mæt og træt. Men du bliver klart gladere for at vågne op i et hjem, hvor der ikke står en opvask og venter.

 

7. Ryd op efter dig selv – med det samme

Det lyder som et tip, du fik fra din mor i din barndom, men hun havde fat i noget, da hun prøvede at overbevise dig om, at det betaler sig at lægge de ting, du har brugt, tilbage med det samme.

 

8. Fiks sofaen, inden du går i seng

Giv puderne et par bank, og læg tæppet sammen. Simpelt, men det gør en stor forskel.

9. Tænk over dit tøj

Tøjkriser på en stresset morgen kan få det til at ligne, at en børnehave har haft fri leg i dit soveværelse. Overvej om aftenen, hvad du have på næste dag, og undgå tøj alle vegne.

 

10. Læg dit tøj, hvor det hører hjemme

Ender dit tøj også tit i en bunke ved siden af sengen? Stil din vasketøjskurv et sted, som gør det nemt for dig at smide dit brugte tøj deri – og sørg for, at det så ender der hver aften.

 

11. Tør overflader af

Står du alligevel med en våd karklud i hånden, når du skal tørre spisebordet af, kan du også tage de store overflader, som du kommer forbi på vejen til og fra køkkenet. Nem støvfjerning!

 

12. Gør opgaver færdige

Er du gået i gang med at pille tøj ned fra tørrestativet eller vande blomster, så gør det færdigt. Gå hellere efter at fikse færre ting, som du rent faktisk har overskud til at gøre, end at have gang i ti projekter på en gang.