Kvinde og baby smiler og griner
Du er så stolt over din titel som moster eller faster!© Getty Images

12 uventede ting, vi alle sammen gør, når vi får en nevø eller niece

Vi vil SÅ gerne være den tjekkede faster/moster

7. marts 2022 af Maria Denise Christoffersen

1. Græder første gang, du ser ham/hende. Du forventede da at blive rørt. Men ingen havde forudset de to liter salte tårer, der regnede ned over babyen, da du så den for første gang. Den nye messias er født! (Og du er dens moster/faster!)

2. Fyrer svimlende summer af på børnetøj. Før gik du kun gennem børnetøjsafdelingen som en genvej. Nu køber du kasketter, hårbøjler og "I my aunt"-bodyer, til dit dankort bløder!

3. Skifter baggrundsbillede på mobilen. Farvel bar overkrops-Channing – goddag lille nevø! Jamen, seeee dog, hvor nuttet, han er!

4. Bliver adfærds-ekspert. Nu, hvor du næsten har fået dit eget barn, er du totalt klar til at rådgive dine veninder om opdragelsen af deres børn! Jamen, selv tak!

5. Nyder at være den seje voksne. Når din bror eller søster er for træt til at spille kalaha med barnet for 30. gang den weekend, træder du til som den sjove voksne, som gider ALT!

6. Bliver selv lidt skruk. Bare rolig, det bliver du kureret for, næste gang, du deler togkupé med en børnefamilie.

7. Bliver glad for indrammede fotos. Du truede engang med at rive hovedet af ethvert familiemedlem, der var fræk nok at spise dig af med et skolefoto som julegave. Men du elsker det faktisk og sætter det endda frem i din stue. Se dog den herlige lille trold!

8. Får ny respekt for din bror eller søster. Okay, det er i virkeligheden pænt krævende med sådan en unge. Hvor får de kræfterne fra? Du må bøje dig lidt i støvet.

9. Dropper fester for at babysitte. Tequilashots og fulde mænd? Eller Disneyfilm og fredagsslik med verdens bedste barn? Ikke noget svært valg!

10. Får alt det gode UDEN det dårlige. Du behøver ikke at skifte ble eller skælde ud. Men du får lov at holde en lillebitte hånd i din, spille Hvem er Hvem, gynge og være et andet menneskes idol. Det bliver ikke bedre!

11. Synes først, at det lyder mærkeligt med ‘Moster’ eller ‘Faster’ foran dit navn. Men kun i begyndelsen. Snart er det dit foretrukne kaldenavn. Måske skulle du få det tatoveret sammen med et billede af ungen?

12. Hvis nogen kritiserer din nevø eller niece, får vedkommende med dig at bestille! Og når livet giver dem udfordringer, vil du gøre alt for at hjælpe dem. Du vil nemlig beskytte det lille menneske, til den dag du dør.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.