13 ting alle os, der er besat af vores fødselsdag, forstår

Jeg har fødselsdag i dag, og jeg freaking elsker min fødselsdag. Jeg har endnu aldrig haft en fødselsdag, som jeg ikke har fejret - og min plan er, at det heller aldrig kommer til at ske. Hvis det stod til mig, burde det faktisk være en national fridag, og folk skulle bryde ud i sang, når de så mig – too much is never enough, når det kommer til min fødselsdag. Eller er det? Nogle vil helt sikkert mene, at jeg godt kunne tage en slapper, men hvorfor? Det kejsersnit for 32 år siden skal altså fejres! 

Læs med, om du kan genkende noget af det her, eller om jeg er helt alene med min fødselsdagsbesættelse.

1. Jeg tæller ned. Der er (næsten) ikke noget mere vigtigt end min fødselsdag, og derfor tæller jeg selvfølgelig også ned HVER måned. Jeg har fødselsdag den 22. februar, så for mig begynder nedtællingen allerede den 22. marts.

2. Jeg bestemmer. Min chef er helt sikkert ikke enig, men på min fødselsdag behøver jeg ikke rigtigt at arbejde. Faktisk synes jeg, det burde være en regel, at man kunne holde fødselsdagsfri – hele dagen.

3. Gæt, hvor gammel jeg bliver. Jeg opfordrer ivrigt folk til at gætte min alder, for jeg regner selvfølgelig med, at de skyder mig yngre, end jeg er. Hvis de ikke gør, så må de lave sjov med mig.

4. Jeg glæder mig til at se, hvem der skriver tillykke med fødselsdagen på Facebook. Det er godt nok den mindst personlige hilsen, man kan få. Men hellere upersonlig end ingenting.

5. Jeg får tårer i øjnene, når jeg får et rigtig fødseslsdagsbrev. Okay, det gør jeg faktisk, hver gang jeg får et rigtigt brev – altså minus regninger.

6. Jeg går op i gaver. Ja, det er (også) dybt usympatisk – især fordi jeg er umulig at give gaver. Jeg ved lige, hvad jeg vil have – og så overhovedet ikke. Men for mig betyder det noget, at mine venner har lagt tanke bag. Til mit forsvar gør jeg det også selv.

7. Jeg holder altid fødselsdag. Om det så er til middag eller spandevis af alkohol, så sørger jeg altid for at samle en masse af de bedste i mit liv. Det er da klart, at den dag, jeg blev født, skal fejres!

8. Jeg føler et særlig bånd med andre, der har fødselsdag samme dag som mig. There is something special here!

9. Jeg bliver lidt fornærmet, hvis folk har glemt min fødselsdag. Undskyld, men det gør jeg altså.

10. Jeg fortæller det til ALLE. Jeg giver lige folk 10 sekunder, inden jeg afbryder dem (kassedamen skal selvfølgelig have mulighed for at sige 'hej' først), men hvis jeg fornemmer, at samtalen slet ikke drejer i retning af... mig, er jeg ikke for fin til at sørge for, at det sker.

11. Jeg bliver ramt af fødselsdagblues. Dagen efter min fødselsdag bliver jeg altid småtrist. Det føles lidt som festivalblues, og det er virkelig hårdt for mig, at jeg skal vente et helt år, til det sker igen.   

12. Fra mig til mig. Jeg kan sagtens finde på at købe en gave til mig selv. Det fortjener jeg altså!

13. Jeg gider ikke lægge låg på min begejstring, men jeg er blevet bedre. For eksempel bliver jeg ikke længere irriteret, hvis folk ikke kan komme til min fødselsdag (virkelig flot og modent Marianne). Så selvom jeg helt sikkert stadig er alt for meget, er jeg altså blevet bedre. Faktisk kan jeg slet ikke huske, hvornår jeg sidst har sagt: 'så må du bare ikke komme med til min fødselsdag'.

Mariannes mumlerier

Marianne er Womans tidligere kommercielle redaktør. Hun mumler en smule, men hun ved, hvad hun vil. Marianne er ikke bange for at kaste sig ud i nye ting og siger sjældent nej. Og her vil du kunne læse lidt om alt det, Marianne siger ja til.