Tandbøjle
Har du gået med tandbøjle?© Giphy

12 ting, der kun giver mening for os, der har gået med bøjle

Vi er ekstremt gode til at smile med lukket mund, lad os bare sige det sådan...

17. januar 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

1. Inden du fik bøjle, frygtede du det berygtede ‘bøjletandlægebesøg’. Det ville jo stort set afgøre resten af dit liv!

2. Hverken før eller siden har du oplevet noget, der mindede om det tandaftryk, du fik taget med det, der bedst kan sammenlignes med modellervoks. Og ja, det var lige så ulækkert, som det lyder. 

3. Herefter fulgte et af livets store spørgsmål: Skulle du have ganebøjle... eller de frygtindgydende togskinner!?!

4. Et af livets næste store spørgsmål var, hvilken farve du skulle vælge til det smarte etui, som ganebøjlen skulle ligge i, mens du spiste. Du kunne jo lige så godt vælge et, der matchede din madkasse, for det var den, det ville komme til at ligge ved siden af, når du spiste din leverpostejmad i frikvarteret

5. Det var jordens undergang, hvis du skulle have togskinner på til din konfirmation. Det spillede ligesom bare ikke med resten af dit outfit, vel?

6. Du var heldigvis ikke alene. For halvdelen af dine klassekammerater havde også elendige tænder og gik med bøjle.

7. Du lærte at leve med smerten. Og her taler vi ikke om den psykiske smerte ved at have bøjlesmil, men smerten fra de sår, som bøjlen lavede ved at skrabe på den indvendige del af din kind. 

8. For at gøre det sejere at have bøjle kunne du få farvede elastikker til dine togskinner i stedet for de gennemsigtige. For så lagde de andre jo meget mindre mærke til det metal, du gik rundt med i munden, det er klart.

9. Gennem hele din bøjle-tid smilede du kun med lukket mund. Jo mindre dokumentation på, at du har haft bøjle, jo bedre.

10. Hvis du var teenager, mens du havde bøjle, var livet ENDNU mere besværligt. For hvordan kyssede andre lige med sådan én? 

11. Tandlægen lagde ud med at sige, at du kun skulle have bøjle på et år. Men et år blev til to, og to blev til tre. Løgner!

12. Nu er du dybt taknemmelig for, at dine forældre og tandlægen tvang dig til at gå med bøjle. For det er det hele værd at kunne sende et smukt Colgate-smil til alle. Så smarte var alle andre alligevel heller ikke i teenageårene... 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.