Fuld Modern Family

13 ting, du skal vide, hvis du er venner med os, der bliver liiidt for fulde

Skam er ikke bare en norsk tv-serie...

3. februar 2017 af Sara Møller Christensen

1. Ingen er mere trætte af det, end vi selv er... når vi igen-igen er gået under, har gjort noget tåkrummende pinligt eller smidt alle vores ting væk i en gigantkoger. Derfor behøver du ikke prædike over for os. VI VED DET GODT!

2. Vi har allerede en mor og har ikke brug for endnu en. Så hvis du gerne vil komme med et godt råd i forhold til vores alkoholvaner, så kom med det som en god veninde og ikke en belærende mor med rynkede bryn

3. Vi gør det – helt seriøst – ikke med vilje. Og hver gang tror vi, at det nok går bedre i aften, for så meget drikker vi da heller ikke...

4. Vil du hjælpe os med at styre det (hvilket vi gerne vil have dig til), så er det in the heat of the moment bedst, at du gør det, uden vi opdager det. Tilbyd for eksempel at blande en drink for os, og justér så lidt på det 50/50-blandingsforhold, vi selv praktiserer.

5. Siger vi ting som: “I aften vil jeg ikke drikke shots,” så hjælp os endelig med at overholde det. Men gør det før the point of no return, som sædvanligvis indtræffer, når nogen skriger: “BODYTEQUILAAA!”

6. Det sker tit, at vi ikke husker alt fra aftenen. Men det er heller ikke alt, vi har lyst til at huske, så udelad bare en detalje eller to, når du aflægger referat. 

7. Det der med at udelade noget gælder også for de fotos eller – oh, gru – videoer, du tager af os, når vi er fulde. Lad venligst være med at dele dem med andre, før vi har givet lov, så er du sød.

8. Hvis vores alkoholforbrug virkelig går dig på eller bekymrer dig, så sig det til os. Men gør det på en ordentlig, ikke-fordømmende måde i stedet for at komme med nederen stikpiller. Eller endnu værre: tale om det bag vores ryg.

9. Hvis vi i vores brandert er overbeviste om, at nogen må have puttet noget i vores drink, så bare sig ja. Det faktum, at det var vodka, og at det var os selv, der puttede det i, kan du altid tage med os i morgen.

10. Apropros morgenen efter: Skam er ikke bare en norsk tv-serie. Is it too late now to say sorry?

11. Hvis du på den ene side brokker dig over, at vi ‘altid er så pissestive’, så kan du ikke samtidig tillade at surmule, når vi ikke vil være druktoget til din næste fest. Det der ølspil må du sgu selv stable på benene, søster.

12.  Og du behøver heller ikke være den, der synger allerhøjest med på: “Kan Birthe, kan Birthe, kan Birthe drikke øl...”

13. Men én ting skal du vide: Vi er skidetaknemmelige for din hjælp og din omsorg. Hvad skulle vi gøre uden dig? Holde vores hår selv? Det er der jo ingen, der orker...