14 følelser, der rammer alle med tømmermænd

Hvis du (også) starter det nye år uden at vide, om du skal græde, grine eller kaste op – så velkommen i tømmermændsklubben

1. januar 2016 af Marianne Fischer

1. Du vågner op med en balance som en nyfødt kalv. Selvom du har prøvet det en milliard gange før, forstår du stadig ikke, hvordan dit hoved kan opføre sig så tarveligt over for dig.

2. Du accepterer dit snurrende hoved og bevæger dig ud i køkkenet med forsigtighed som en panter, der lurer på sit bytte. Dit bytte er cola! 

3. Du indser, at billedet af dig selv tissende i en håndvask foran to politibetjente ikke er fra en drøm, men derimod en veldokumenteret seance fra aftenen før – 167 likes er vel ikke helt skidt? – så længe du ser bort fra kommentarerne.

4. Lige så stor fan du var af dig selv for 8 timer siden, lige så meget afsky føler du for dig selv nu. Du opførte dig mere modent, da du var 14 år!

5. Opkast! Imens overbeviser du dig selv om, at du får det meeeeget bedre bagefter.

6. Din krop hader dig endnu mere nu, og din mund føles som Saharas ørken. Du tvinger vand ned i halsen, mens du leger, det er cola. Nu kører det for dig… Så du egentlig ikke også ret lækker ud på den håndvask?

7. Burger, pizza, chips. Whatever. Du skal have det. NU!

8. Forræder-krop! Der er ingen vej udenom. Opkast! Med hovedet plantet solidt i kummen får du øje på rester fra din sidste omgang. Come on, hvornår bliver du for gammel til det her?

9. Hvorfor sker det her for dig? Hvad er der galt med dig? Du orker det ikke! Hvad skal der ikke blive af dig? Har du et seriøst problem? Hvis paranoiatårer var shots, har du snart udlignet fra aftenen før.

10. Kaffeaftalen med din veninde om en time virker mere uoverskuelig end en tur i IKEA med dine 4-årige trillinge-niecer. Du kravler ned under dynen og aflyser alle aftaler.

11. Det er nye tider. Fra nu af vil du aldrig drikke igen. Det kapitel er slut, og dine venner skal have besked med det samme.

12. Irritation over den manglende tro på og opbakning omkring dit nye alkoholfrie liv.

13. Rumlen i maven. Kan du spise en pizza mere? (den første tæller vel ikke rigtig?) Du skal også have lov til at fejre din voksne beslutning.

14. Planlægning. Hvad skal der egentlig ske næste nytårsaften? Det skal helt sikkert være vildere!