14 stadier, vi alle gennemgår, når vi forsøger at arrangere en fest over Facebook

‘Måske’ er IKKE et svar, jeg kan bruge til noget som helst

7. oktober 2016 af Maria Denise Christoffersen

1. ‘OMG, det bliver årets fest!’-stadiet. Svarerne vil jo vælte ind, så snart du trykker ‘Invitér’. Mange vil sikkert være beærede og endda en smule ydmyge over at blive spurgt. Det burde de i hvert fald!

2. Stadiet, hvor du bruger ufatteligt lang tid på at vælge coverbillede og formulere en original/grineren/casual tekst, der emmer af, at det bare var noget, du kradsede ned på to minutter. Også selvom det i virkeligheden tog 20 – og alle bare går direkte ned og tjekker datoen.

3. ‘NU GØR JEG DET!’-stadiet. Du trykker ‘Inviter’ med samme højtidelig, som var du en Hogwarts-elev, der sendte sin første ugle afsted.

4. Det utålmodige stadie. Du tjekker hvert 15. minut, om nogen har svaret siden sidst. Hvad laver folk?!?

5. Tvivls-fasen. Her overvældes du af tanker om, hvorvidt de mere perifære gæster vil synes, at du er mærkelig, fordi du har inviteret dem med. Du vil jo ikke virke desperado!

6. Scorestrategi-stadiet. Som svarene dukker op, begynder du at udregne blandingsforholdet mellem mandlige og kvindelige deltagere. Er der nok til alle, eller skal vi slås om ham dér Kasper med overarmene?

7. Irritations-stadiet. Hvorfor skriver alle afbudstyperne en lang beretning på væggen om, hvad de skal i stedet? Who cares!? De ødelægger den eksklusive vibe, du prøver at få op at stå. Slet. Slet. Slet!

8. Flovmands-fasen. ‘Hvem af mine upassende venner har postet den her musikvideo på væggen? Den er slet ikke i tråd med mine ambitioner for, hvor classy festen skal være.

9. ‘De utaknemmelige skarn!’-stadiet. Hvorfor er der så mange måske'er? Fatter de ikke, at det bliver årets fest?

10. Overstrømmende taknemmelighed. For hver positiv tilbagemelding, du får, føler du en stor, stor kærlighed til den, der har svaret ja. Åh, tak, venner – for livet!

11. ‘Hvor længe kan jeg tillade mig at vente, før jeg rykker folk for svar?’-fasen. Helt ærligt, nu er der kun to uger til. Tror de selv, der dukker noget bedre op?

12. Den vægelsindede fase. Hvor du spørger dig selv, hvor mange eller få deltagere du vil leve med, før du aflyser begivenheden.

13. Carpe diem!-fasen. Nu må du få det bedste ud af det, og du har jo tvunget din bror og nærmeste veninder til at dukke op, så det skal nok gå. Men du arrangerer ALDRIG noget igen, det er helt sikkert.

***EFTER FESTEN***

14. ‘Det var jo den bedste aften ever!’-stadiet. Hvordan kunne du overhovedet være nervøs? Du er tydeligvis født til at planlægge fester... på Facebook.