Smartphonen på toilettet
© iStock

14 tegn på, at du er seriøst afhængig af din smartphone

Du skal altså lede længe efter en kærlighed som den mellem dig og din smartphone (indsæt dens tildelte navn)

3. maj 2017 af Amalie Blixt

Hvis du kunne, ville du blive gift med din smartphone – helt ærligt, den slags kærlighed og troskab finder man altså ikke alle steder! Og ja, du kan faktisk slet ikke forestille dig, hvordan dit liv ville se ud uden emojis og Instagram filtre.

Kan du genkende dig selv? Vi har samlet 15 tegn, der beviser, at du er seriøst afhængig af din elskede smartphone. 

1. Du falder i søvn med din smartphone i hånden. At tjekke Snapchat-stories er (naturligvs) en langt vigtigere del af din aftenrutine end at børste tænder. Heldigvis er din smartphone ikke dømmende over for din dårlige morgenånde.

2. Når du vågner op ved siden af den næste morgen, bliver du (mindst) ligeså lykkelig over at se den som dengang, du fandt en hel, uspist pizza i dit køleskab efter en hård bytur... åbenbart så hård, at du dejsede om i sengen, før du nåede at spise din pizza – tak, fulde mig, tak!

3. Nogle gange ville du ønske, du bare kunne spytte en emoji ud af munden i stedet for at bruge ord. Hvordan skal du dog forklare den sindstilstand, du er i lige nu, når den kun kan beskrives med en danse-emoji?

4. Du har navngivet din smartphone, og du kalder på den med kærlig og bekymret babysnak, når du ikke kan finde den.

5. Når du mærker den velkendte, opmuntrende vibration i din lomme, kribler det i fingrene for at svare indenfor 30 sekunder. Om du er på date eller er midt i en dyb samtale med en veninde, du ikke har set i fire år, så skal du nok finde på en (nok rigtig dårlig) undskyldning for at tjekke din telefon.

6. Du planlægger din dag omkring de steder, hvor du ved, du kan finde en oplader. Ligesom dengang du var 16, og du og dine veninder planlagde en rute for fredag aften med kriteriet om, at I skulle besøge alle de privatfester, hvor der var gratis øl.

7. På de dage, hvor du ved, du ikke kan komme i nærheden af en oplader, har du et lager af powerbanks med dig. De er tunge, men ligeså livsnødvendige for dig som bland selv-slik på en søndag.

8. Du hader at flyve, fordi det kun er de kedelige funktioner på din smartphone, der virker. Alligevel ender du med at spille syvkabale i otte timer bare for at mærke den trygge følelse af din smartphone mellem hænderne.

9. Du kunne aldrig drømme om at booke et hotel uden WiFi. Så hellere undvære sengen… og maden… og mændene!

10. Du kan bedre huske den pinkode, du havde for to år siden, end du kan huske dit eget CPR-nummer. Nogle gange kan du ikke engang huske din egen adresse (hvilket som regel sker, når dine venner sætter dig i en taxa klokken 6 lørdag morgen, fordi du er for fuld) – men din gamle pinkode, den sidder altså fast!

11. Du dømmer andre på deres smartphone-covers. Pink cover? Årh, hun kunne ligeså godt bare begynde at kaste med sin øl, den drama queen. Dit cover er jo både pink OG blåt, så det er noget helt helt andet...

12. Du ser dit liv flashe foran dine øjne, når din smartphone bliver tabt på gulvet og mærker et stik af vrede, når det ikke er dig selv, der taber den – din bitre vrede vokser, når veninden, der tabte den, bare samler den op igen og lader som ingenting. Du skal i hvert fald liiige have en pause fra din veninde, så hun kan få lidt dårlig samvittighed.

13. Det er slet ikke et sjældent scenarie, at du sidder med din smartphone i den ene hånd og toiletpapiret i den anden. Hvad skulle du ellers lave i de to minutter, du sidder på toilettet? Stirre ud i luften? Hah!

14. Den er både din kæreste og din baby – lige indtil der kommer en nyere model på markedet... Så får du det lidt på samme måde med din smartphone, som du får det med din kæreste, når du sammenligner ham med Ryan Gosling.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.