Carrie Bradshaw smoking
© Giphy.com

14 ting, du ikke skal sige til os, der ryger (vi ved det jo for helvede godt)

Lad os nu bare ryge den cigaret i fred, tak!

11. februar 2017 af Amalie Blixt

1. “Ej, DET havde jeg ikke troet om dig!” For rygere er jo en race for sig? Du ligner en, der lige har fået at vide, at jeg har et lig i kummefryseren derhjemme – come on, så slemt er det altså ikke.

2. “Du ved godt, du kan dø af det, ikk'?” Nej, ved du hvad, jeg har faktisk levet under en sten hele mit liv, så jeg har da aldrig hørt, at det skulle være farligt at ryge. Men tak, fordi du fortæller mig det!

3. “Hvor mange cigaretter ryger du om dagen?” Jeg tæller ikke, og hvis jeg gjorde, så havde jeg nok ikke lyst til at dele mit ‘tal’ med dig (ikke det rigtige tal i hvert fald).

4. “Hvad siger dine forældre til, at du ryger?” Nu er jeg jo ikke 16 år længere, så mine forældre har ikke den helt store indflydelse i den sammenhæng. Men umiddelbart tror jeg ikke, at de elsker det.

5. “Er du ikke træt af, at dit tøj lugter af røg?” Der er så mange ting, jeg er træt af, men lige dét bruger jeg ikke så mange kræfter på.

6. “Tænk på ALLE de penge, du kunne spare! Der ville være nok til en rejse til (indsæt eksotisk destination her).” Bare stop. Jeg ville jo alligevel bare bruge de 50’ere på et par kopper kaffe eller noget andet ligegyldigt, hvis jeg droppede cigaretterne.

7. *Blikket* Når vi tænder en cigaret, og du kigger skævt på os – man kan næsten se fordommene bruse op i dig.

8. “Jeg hader bare at kysse med en ryger – det er ligesom at kysse et askebæger.” Fedt nok at vide, at vi to ikke skal snave i aften.

9. “Du kommer i vildt dårlig form af at ryge.” Jeg ryger heller ikke for at komme i god form, men tak for din vidensdeling.

10. “Jeg er kun festryger.” Jamen så er vi jo i samme båd, min ven – den eneste forskel er, at hver dag er en fest for mig! I øvrigt ved vi jo også godt begge to, at din festrygning bliver sponsoreret af rygere som mig, fordi du ikke selv gider at købe cigaretter.

11. “Har du aldrig tænkt dig at stoppe?” Måske, måske ikke. Jeg har da mine overvejelser om, hvordan og hvornår det skal være – men på samme måde som mine overvejelser om, hvor meget jeg skal træne, og hvor mange grøntsager jeg skal spise fra på mandag, så er det ikke noget, jeg har tænkt mig at dele lige her og nu.

12. “Hvis du nu prøver at trappe ned, indtil du ikke har brug for nikotinen mere…” Ligesom vi begge to langsomt prøver at trappe ned på at spise chokolade, indtil vi ikke har brug for det mere eller hvad?

13. “Må jeg låne en smøg?” Altsååå for en time siden stod du og spillede hellig, så røg der to drinks ned og bum, nu er det vist ikke så slemt at være ryger, hva? Men værsågod da!

14. “Du får rynker og grim hud af at ryge.” Det er jo bare tarveligt at smide i hovedet på mig. Og det der med alder stresser mig faktisk lidt, så jeg tror lige, jeg går ud og tager en smøg...

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.