Venner på efterskole
Har du gået på efterskole?


© Getty Images

14 ting, kun du, der har gået på efterskole, forstår

Hey, hvor blev din totalt fede hættetrøje med alle folks navne af? Vi garanterer, du får lyst til at tage den på, lige så snart du har læst artiklen!

29. juni 2021 af Sara Møller Christensen

1. Højskolesangbogen er for fed! At ‘Du kom med alt det, der var dig’ aldrig har været Ugens Uundgåelige på P3 er dig en gåde.

2. Makeup til hverdag? Vi må le. De andre skulle være glade, hvis du fjernede søvn fra øjnene.

3. At have syv minutter fra vækkeuret ringer, til du skal stille til morgenmad, er helt passende. Det synes vi faktisk, du skal begynde at praktisere igen på dit voksenjob. Bare sov med habitjakken på.

4. Roulade er en delikatesse, hvis det spises direkte af pakken med en ske. Du har prøvet at købe en siden, som du skar i skiver. Not. The. Same.

5. Det er ikke en pestilens at sove på værelse med tre andre. Det er nok nærmere det fedeste, der nogensinde er sket for nogen i hele verdenshistorien! 

6. Det er ok at barbere sig i et fællesbad, hvis det er det eneste bad, der er. Men du der, som gør det nede i FitnessWorld – vi ved godt, du har et bad derhjemme, så stop dig selv!

7. At stå op midt om natten for at løbe rundt på en mørk gang i pyjamas er noget af det sjoveste, der findes. Sjovt og forbudt på samme tid – lidt ligesom at dyrke sex i drengenes omklædningsrum, hvilket der også var nogen, der gjorde...

8. Elevfester er muligvis de bedste fester i verden. Og billige! Hvem havde troet, du kunne have det så sjovt med 20 rammer lunkne dåseøl og dine forældre til at holde vagt i køkkenet? Måske du skulle gentage recepten til din 30-års?

9. Aldrig før (og aldrig siden) har du været lidt stolt af at have polyestergymnastikdragt på. Okay, det med før var en løgn – du havde også optur over det i 0. klasse, men der var du heller ikke 16.

10. Det kan føles som livsvigtigt at få folk til at skrive i ens mindebog. Hvordan kan du ellers huske, hvor højt Dennis fra værelse 12 elskede dig? I vidste jo nok begge, det var løgn, da I lovede at holde kontakten – så meget snakkede du heller ikke med Dennis...

11. Det kan godt lade sig gøre at tudbrøle over, at det er sidste skoledag. Indtil da havde vi kun prøvet det modsatte (altså at tudbrøle på første skoledag eller juble på sidste).

12. Elevtrøjen med alles navne var for fed! Det forklarer så ikke helt, hvorfor du aldrig brugte den siden og har smidt den ud nu, men dengang føltes den lige så dyrebar som en Chanel-taske.

13. Folk var sikre på, I overdrev, når I sagde, at det var det bedste år nogensinde. Det gjorde I ikke!

14. Det er muligt at have en sjov fest med nogle mennesker, du ikke har andet til fælles med, end at I engang havde matchende fritidsdragter. Det kaldes 10 års-jubilæum. Og hvis du ikke har haft det endnu, så glæd dig!