Backpacker kvinde med rygsæk er ude at rejse
© iStock

14 ting, vi alle husker fra vores første rygsækrejse

#1: Hvor freakin' tung den rygsæk var! Set i bakspejlet havde du måske ikke behøvet de syv bøger og fire poser Haribo...

15. september 2015 af Sara Møller Christensen

1. Din rygsæk vejede cirka det samme som dig selv. Skal du være ærlig, var det derfor begrænset, hvor ofte du gik med den på ryggen. Det var jo så billigt at køre i taxa.


2. Der fandtes ikke den gadget, som rejsebureauerne ikke kunne sælge til dig. En lagenpose af silke, siger du? Ja, sådan én kan jeg da ikke leve uden (eller sy selv). Og stik mig også tre af de der dødsmarte hurtigttørrende håndklæder.

3. Du pakkede udelukkende praktisk tøj. Det var lige før, almindelige bh'er var bandlyst, for du ville jo primært komme til at bruge sports-bh'er med al den traven...


4. Da du ankom til den første by, fortrød du straks alt dit praktiske tøj. Du ved faktisk ikke, hvorfor du ikke havde set det komme, at folk der ikke kun gik rundt i sportstøj. 


5. Du blev så imponeret af den lokale mode, at du købte en masse lækre fiskerbukser og tanktops med fede logoer. Du var superbegejstret for at komme hjem og gå i dem... lige indtil du kom hjem. Hvad f****n tænkte du på?


6. Du var overbevist om, at din helt nyskabende opdagelsesrejse også var spændende for alle andre end dig. Du skrev derfor laaaange mails hjem om hver eneste detalje på turen, men du er nu overbevist om, at det kun var dine forældre, der læste dem. Du gider i hvert fald ikke læse din kusines røvsyge blog fra sin højskole i Tanzania. 


7. Du følte, det var en bid af hjemme, hver gang du så en McDonalds. Nååårh...


8. Lonely Planet blev din bibel. Du er faktisk i tvivl om, hvorvidt du boede på et eneste hostel, som du ikke fandt via Lonely Planet. Men hey, det betød da bare, at der var masser af andre unge mennesker ligesom dig!


9. Du købte flotte souvenirs med hjem til alle. Værsgo', faster Rita, her har du en smuk håndsyet giraf, som du kan stille... ja, hvor kan sådan én ikke stå?


10. Du havde forestillet dig, at det ville blive en meget zen-agtig oplevelse at rejse med rygsæk. Men skal du være helt ærlig, mindede det til tider mere som to måneder i Calella. Det var selvfølgelig ikke den version, dine forældre fik. 


11. Du fik syet alt muligt fedt tøj. Man kunne jo bare pege på et billede i et blad, og så lavede de en tro kopi for 37 kroner. I satin, selvfølgelig. Men så meget fik du nu heller ikke brugt den petroleumsblå blazer, efter du kom hjem...


12. Da du skulle pakke din rygsæk til hjemturen, fandt du cirka 12 ting, du aldrig havde brugt. Herunder et førstehjælpssæt, en rulle affaldssække, en suduko-bog og en grim hat. Hjemmfra havde de alle virket uundværlige.


13. Dit lysshow med billeder fra turen tog cirka tre timer. Igen: Det var mest dine forældre, der var interesserede, og du er ret sikker på, at du så din far nikke med hovedet et par gange undervejs. Fa-ar!


14. Det var den fedeste ferie i dit liv!