mor og datter kram kys
Mor er bare nummer 1! © iStock

15 grunde til, at din mor er den bedste i verden

Måske glemmer du det i hverdagen, men i dag minder vi dig om, hvorfor ingen kommer op på siden af hende

4. maj 2022 af Maria Denise Christoffersen

1. Hun gav dig livet. Bum. Det bliver ikke meget større end det. 

2. Hun har vartet dig mere op, end du nogensinde kan betale tilbage. Først slæbte hun rundt på dig indeni sin egen krop i ni måneder. Derefter skiftede hun dine bleer og tørrede snotnæsen væk i et par år. Og så fiksede hun stort set alt, der kom i vejen for dig, indtil du flyttede hjemmefra. Der er ikke mange andre, der ville have gjort alt dét! 

3. Hun er den eneste, der går op i, om du har varmt nok tøj på. Eller har drømt noget uhyggeligt. Eller om du har lidt ondt i hovedet. Dit velbefindende har altid været hendes førsteprioritet, og det holder det ikke op med at være, bare fordi du har kørekort, pensionsopsparing og egen andelslejlighed.

4. Hun er god at shoppe med. Hun gider godt at vente, mens du prøver ting og sager, og du er sikker på at få hendes ærlige mening. Og hvis du er heldig, betaler hun også for de nye bukser.

5. Hun er den eneste, der ALTID vil lytte til dit brok. Om det er din underlivssvamp, tandpine eller kærestesorger, så ved du bare, at hun aldrig holder op med at interessere sig for dit liv og alt, hvad du går igennem.

Mor og datter
Din mor er den bedste!© Getty Images

6. Hun prøver at forstå dig. Selvom hun jo per definition er fra en generation, der måske ikke heeelt har grejet, hvad det fede ved Tinder eller Instagram er, så gør hun sit bedste for at være med i snakken. For det er jo vigtigt for dig!

7. Du får altid mindst ét like på Facebook. Du kan være sikker på, at din mor synes, det er et rigtig godt billede af dig, du lige har lagt op. 

8. Hun husker din fødselsdag. Hvor veninder og kærester har datoer nok at jonglere med, så er din mor dén ene person, der aldrig glemmer, hvornår det var, du kom til verden. Det var jo trods alt hende, der gjorde alt det hårde arbejde!

9. Hun er den første, du ringer til, når noget går galt. Og det siger jo i virkeligheden alt. Ingen kan trøste og berolige som hende. Selvom hun bliver urolig, når du er ked af det, er hun glad for, at du lader hende være med i dit liv. Og hvis du prøver at skjule noget, der bekymrer dig, kan hun mærke det. Mødre har nemlig en særlig detektivsans!

10. Hun er også den første, du ringer til, når noget går godt! Du må nemlig godt prale overfor hende. Alle andre ville bede dig om at klappe i, men din mor nyder hver en bedrift, du kan fortælle om. Også selvom det bare er, at du har vundet i Bezzerwizzer – eller tørret skabslågerne af med en våd klud!

11. Hun forkæler dig. Hun laver din livret, når du kommer hjem på besøg, og hun henter dig gerne ved stationen – også selvom hun ikke har en bil. For hende er det nemlig den bedste weekendaktivitet ever, når du har tid til at kigge forbi.

12. Hun følger med i dine venners liv. Du behøver ikke at forklare, hvem der er hvem, for hun har helt tjek på det. Hun kan sagtens huske, at Fie har fået nyt job, og at Line har købt en husbåd. Hvis de er en del af dit liv, er de også vigtige for hende.

13. Hun er ret klog. Det kan være svært at indrømme, men hun havde jo fat i noget, da hun forbød dig den øjenbrynspiercing i 7. klasse, ikke? Og var det måske ikke også hende, du ringede til sidst, da du havde glemt, hvordan man lavede broccolitærte? Indrøm nu bare, at din mor ved en hel del.

14. Hendes stemme og hendes duft er det bedste. Når du låner hendes sweater med hjem og opdager, at den dufter af hende, har du bare lyst til at beholde den på. Og hendes stemme er den mest beroligende lyd i verden, når du er ked af det.

15. Hun er stolt af dig. Hun har set dig vokse op fra en lille, hjælpeløs klump til den stærke, seje og smukke kvinde, du er i dag. Selvom det måske ikke altid lyder sådan, kan du godt regne med, at hun hepper på dig hele vejen!