Kvinde, ligger med hænder for ansigtet
Kan du heller ikke tåle blod? © Getty Images

15 problemer, der er virkelige for alle os, der ikke kan tåle at se blod

Der findes ikke plaster nok i verden til at kurere din lidelse

20. april 2023 af Sara Møller Christensen

1. Da du skulle vælge uddannelse, var læge eller sygeplejerske udelukket. Ikke at du havde lyst til at blive det, men det ville da være meget rart at have muligheden.

2. Når du skærer dig, forestiller du dig altid det værste. Og eftersom du er for bange til at kigge på såret, kan du gå rundt i flere timer og forestille dig, at du har en flere centimeter dyb flænge i fingeren. I virkeligheden har du en lille rids, som stoppede med at bløde, inden du overhovedet fik plaster på.

3. Menstruation er endnu mere nederen for dig, end det er for alle andre. Du ville meget hellere have den såkaldte ‘mande-menstruation’, hvor man ikke bløder.

4. Biologi var dit hadefag i skolen. Nej, du vil ikke se en video af nogen, der føder, og nej, du har ikke lyst til at dissekere noget som helst.

5. Du har besvimet mere end én gang ved synet af blod. Jævnfør ovennævnte biologitime.

6. Du gad godt bidrage til samfundet ved at være bloddonor, men det er simpelthen ikke en mulighed. Det ville jo være direkte synd for de sygeplejersker, der skulle prøve at få en nål i dig uden at få dig til at tudbrøle.

7. Du går lidt i panik, hvis du skærer dig, når du er alene. Hvad hvis du forbløder, uden nogen opdager det? Og hvem skal putte plasteret på, mens du trækker vejret ned i en plastikpose?

8. Dit forbrug af plaster er forresten enormt. Først tre dage efter du fik et paper cut, er du klar til at forlade dit hjem uden en lille forbinding.

9. Selv de mindste indgreb hos lægen er uoverskuelige. Så jeg skal have fjernet et modersmærke, siger du? Er du sikker på, jeg ikke skal i fuld narkose?

10. Folk gør altid grin med, hvor lille din skade er i forhold til, hvor kraftigt du reagerer. Men det ville de ikke gøre, hvis de vidste, hvor virkelig svimmelheden (og dødsangsten) føles for dig.

11. Du frygter den dag, du bliver mor, og dine børn kommer til skade. Du krydser bare fingre for, at deres far er stærk i krisesituationer, for du ved bare, du kommer til at ligge dig i fosterstilling, hvis de nogensinde skulle miste en negl eller noget lignende ubehageligt.

12. Af en eller anden grund vil du hellere skydes end stikkes med en kniv. Alt andet end knive. Bare tanken om kniv mod hud gør dig utilpas.

13. Du er tit nødt til at holde dig for øjnene, når du ser tv. Grey's Anatomy er fantastisk, og du vil egentlig også gerne se gyserfilm, men der er simpelthen hele scener, du går glip af, mens du rokker stille i din stol med lukkede øjne. 

14. Du er ikke sikker på, at det der fødsel er noget for dig. Du har hørt nogen snakke om noget med at sprække, men det fik dig bare til at holde dig for ørerne og synge ‘lalala’.

15. Bare du kigger på en motorsav eller lignende, tænker du på alt det ubehagelige, de kan gøre ved en menneskekrop. Kan vi ikke bare vente, til træerne vælter af sig selv?