kvinde med langt hår
Kan du kende nogle af tingene? © Getty Images

15 problemer, du helt sikkert kender til, hvis du har langt hår

Det er flot, men godt nok også tit irriterende og upraktisk...

7. juli 2021 af Tine Sandorf

1. Du har mistet meget hår til lynlåse og halskæder – og det gør lige ondt hver gang både fysisk og psykisk, når du bliver nødt til at hive håret fri.

2. Når du ligger arm i arm, bliver romantikken ofte afbrudt af dit høje brøl, fordi din krammepartner har lagt sig på dit hår.

3. Det er ekstra nedtur, når du taber et hår i maden. Den uheldige af dine gæster, der har fået tallerkenen med hår, bliver ligesom bare ved og ved med at hale hår ud ad munden, mens du bliver mere og mere rød i kinderne, ik'?

4. Når du rejser dig fra en polstret stol, sidder der med garanti en vis procentdel af dit hår på stoleryggen i stedet for på dit hoved. Det er næsten ligesom at være en hund, der efterlader duftspor – du efterlader bare hårspor i stedet.

5. På forunderlig vis finder du ofte hårbolde, som sidder fastklæbet til dit nyvaskede tøj. Der må være noget galt med den vaskemaskine, for det kan da ikke være, fordi du fælder så meget, vel?

6. Når du dyrker sex og sport, bruger du altid lidt for lang tid på at sætte og gensætte… og gensætte dit hår og fjerne hår fra dit ansigt, når du opgiver at prøve at sætte det mere. Hvornår bliver der opfundet den ultimative fikseringselastik?!

7. ‘Må jeg låne din hårbørste?’ er et spørgsmål, der kan få dig til at gå i panik. For den er altid så fuld af hår, at den ikke tåler blikke fra omverdenen.

8. Og det er ikke kun din hårbørste, der er fuld af hår. Det samme er dit afløb – og din kæreste hader dig for det, når han jævnligt bliver nødt til at lynbade, fordi afløbet er stoppet.

9. Der er stort set altid gevinst mellem dine baller, når du har været i bad. Åbenbart fungerer numsesprækken som den perfekte hårfanger, så du kan bruge tid på at fiske hår ud fra mørket.

10. Frisørbesøg kan være et mareridt. Klipper de for meget af helt bevidst, fordi de nyder at se dig lide? Det var ikke en page, du bestilte, bare en studsning, okay?!

11. Du får stress af at gå med halstørklæde, for du prøver at bevæge hovedet så lidt som muligt, så dit lange hår ikke ender med at være en fuglerede i nakken, fordi det har kørt frem og tilbage henover halstørklædet.

12. Hårbørstning er en videnskab – skal du starte oppefra, på midten eller nedefra? Lige meget hvilken stategi du vælger, ender det altid med at være en kamp at få viklet alt det hår fra hinanden.

13. Dit hår er ikke gode venner med alt, der klistrer – slet ikke lipgloss!

14. Du prøver jævnligt at lave noget nyt med dit hår, men opgiver, når du igen, igen indser, at alting er lettere på YouTube og på en Barbie-dukke, når det kommer til håropsætninger.

15. En hårelastik er lige så vigtig for dig som din mobil. Hvis du er kommet afsted uden en af delene, føler du dig i hvert fald stort set lige lost.