© iStock

15 tanker, vi allesammen har, når vi holder juleaften i familiens skød

Wauw, sang de virkelig også så dårligt sidste år?

23. december 2016 af Sara Møller Christensen

1. ‘Jeg har en god følelse med det her. Det skal nok blive godt i år.’ Sidste år var du lidt irritabel, men det er du heldigvis vokset fra.

2. ‘Jeg lader bare være med at sige til nogen, hvor meget jeg glæder mig til de gaver der.’ Julen handler jo i virkeligheden om nærhed og samvær og... den der pissefede sweater, du har ønsket dig.

3. ‘Jeg vil ikke skænke min vægt en tanke før 4. januar.’ Wuhu, freedom!

4. ‘Hvor mange kalorier mon der er i marcipan?’ Garanteret ikke særlig mange. Det er jo lavet af mandler.

5. ‘KAN en mave egentlig eksplodere?’ Nej, selvfølgelig ikke. Så var det jo sket...

6. ‘Hvorfor bruger jeg ikke brun sovs som dip til franske kartofler resten af året. Det smager jo for vildt!’ Måske fordi du ikke kan lave brun sovs, that's why.

7. ‘Jeg får lidt dårlig samvittighed over, at min mor varter mig sådan op...’ Og så på den anden side: Hun vil jo gerne!

8. ‘Bare der ikke er nogen, der giver mig noget rædderligt, som de selv er helt vildt stolte af!’ Og i så fald: Hvordan bytter jeg det, uden de opdager det?

9. ‘Hvor bliver det hyggeligt at se min kusines børn igen!’ De er jo så nuttede på billeder.

10. ‘Hvad f....n sker der for børn? De er jo frygtelige!’ Er det for sent at ønske sig et livs forbrug af p-piller i julegave? Psst... Her er noget nyttig viden, til når din veninde får børn

11. ‘Hvor meget risalamande mon jeg er nødt til at spise for at få mandlen?’ Halvandet kilo senere går det op for dig, at Onkel Kurt har haft den under tungen siden første skefuld. Svin.

12. ‘Wauw, vi synger dårligt i vores familie.’ Men i det mindste er træet flot. Og det ved du, for du har selv pyntet det.

13. ‘Kan vi ikke nøjes med første og sidste vers af nogle af de her sange, eller hvad tænker I andre?’ Hov, sagde du det højt?

14. ‘Åh nej, en blød pakke fra mor!’ Bare hun ikke har freestylet. 

15. ‘Yay, mor – lige hvad jeg ønskede mig!’ Gud, hvor du egentlig elsker det dejlige menneske, der gav dig livet – og nu også føromtalte sweater. Julen er nu en dejlig tid.