1. Tomat
Har du prøvet at få en melet tomat, hvor det nærmest er, som om der er krystaller i? Så er det nok, fordi den har været i køleskabet. Tomaternes struktur bliver ødelagt af de kolde temperaturer, så hold dem ude på køkkenbordet.
Din internetbrowser er desværre uddateret. Denne side understøtter beklageligvis ikke forældede browserversioner.
Sådan opdaterer du din browserHar du prøvet at få en melet tomat, hvor det nærmest er, som om der er krystaller i? Så er det nok, fordi den har været i køleskabet. Tomaternes struktur bliver ødelagt af de kolde temperaturer, så hold dem ude på køkkenbordet.
Det er ofte lidt af en jagt at finde modne avocadoer i supermarkedet, og hvis du så ovenikøbet kommer de umodne avocadoer i køleren, går der virkelig længe, før de bliver spiseklar.
Kulden sætter nemlig modningen på standby, så de forbliver hårde og næsten smagsløse – og det ville jo være syndt, for så kan du ikke lave den lækre omelet med spinat og avocado, som du havde planlagt!
Galleriet fortsætter efter annoncen
På grund af det høje syreindhold kan sennep holde sig i op til en måned i køkkenskabet, efter glasset er åbnet.
Kaffe har en tendens til at suge lugte fra andre madvarer til sig, så den får en bismag. Derfor er det en dårlig idé at stille kaffen i køleren, hvor madvarerne står tæt og der tit er en køleskabslugt. Kom i stedet posen med kaffe i en lukket beholder, og opbevar den i et skab.
Galleriet fortsætter efter annoncen
De holder sig fint i op til flere måneder uden for køleskabet, så hvorfor lade dem optage plads i køleskabsskuffen? Hvis du alligevel ikke har tænkt dig at bruge græskaret inden for de næste par måneder, burde du slet ikke købe det.
Der gælder samme regler for ketchup, som der gør for sennep. Ketchup har nemlig også et højt syreindhold. Men ved du med sikkerhed, at ketchuppen ikke forsvinder inden for en måned, kan du forlænge holdbarheden ved at stille den i køleskabet.
Galleriet fortsætter efter annoncen
Når du kommer bær i køleskabet, opstår der ofte kondensvand i pakken. Og netop den fugt, der kommer, kan gøre, at bærrene rådner hurtigere, end de vil gøre i skål på køkkenbordet.
Honning er godt for rigtig mange ting – og så er det utrolig holdbart. Arkæologer har fundet krukker med honning i Egypten, som er tusindvis af år gamle, hvor honningen stadig er frisk.
Honning har nemlig en helt særlig evne til ikke at blive for gammel, og derfor er der ingen grund til at sætte honningkrukken i køleskabet, hvor den optager plads og bliver hård, så den er sværere at bruge og knap så lækker.
Galleriet fortsætter efter annoncen
Så længe melonen er hel, har den bedst af at blive opbevaret ved stuetempatur. Studier tyder nemlig på, at antioxidanterne, som er i melonen, bevares bedst, hvis melonen ikke bliver kølet ned. Når der er taget et stykke af melonen, er det dog bedst at komme den på køl, så den holder sig bedre.
Brød bliver tørt og trist før tid, når det kommer på køl. Kom brødet i en plastikpose, som kan lukke helt tæt – også selvom brødet ligger i en fin papirspose, når det kommer fra bageren.
Galleriet fortsætter efter annoncen
Nogle former for olie har tendens til at stivne, når de kommer på køl, og det er jo ikke så praktisk. Det er ikke alle slags olier, der gør det, når de kommer i køleskabet, men det er nemmest at lade dem alle stå ude. Stil dem dog et sted, der er mørkt og køligt – for eksempel i et skab – og altså ikke lige i nærheden af komfuret, hvor varmen og lyset kan gøre dem harske hurtigere.
Chilisauce, for eksempel Tabasco, kan holde sig frisk i op til tre år uden for køleren, selv efter den er åbnet. Så der er ingen grund til at lade den fylde på den sparsomme plads, der sikkert er i dit køleskab.
Galleriet fortsætter efter annoncen
Ligger løgene for længe i et koldt køleskab, kan det gøre, at de bliver bløde og grødagtige i konsistensen og gøre dem mugne. Så dine løg har det altså bedre et tørt sted.
Hvidløg har det (ligesom løg) bedre uden kulde. Så lad du bare dem blive uden for køleskabet.
Galleriet fortsætter efter annoncen
Hvad har urter og kaffe tilfælles? Lugtsuger-genet. Urter suger nemlig lugt til sig fra andre madvarer i køleskabet, som nedsætter deres egen gode smag. Behandl dine afskårne urter som afskårne blomster, og sæt dem i vand et lyst sted.
Der gælder samme princip med kage, som der gælder med brød: Kagen bliver tør af komme i køleren og holder sig bedst i en lukket plastikpose.
Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.
Galleriet fortsætter efter annoncen
Vil du have gode råd til dating og parforhold, inspiration til hvad du skal se på Netflix og ikke mindst tage sjove quizzer? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Ja tak, jeg vil gerne modtage Womans nyhedsbrev spækket med spændende artikler og markedsføring om Woman via e-mail. Du kan til enhver tid afmelde dig igen via afmeld-linket. Læs mere