© iStock

16 ting, kun jyder forstår

Sorry københavnere (som er det, vi jyder kalder alle, der bor på Sjælland). Næste gang er det jeres tur til at få en liste

23. april 2015 af Sara Møller Christensen

1: Alle folk fra Sjælland er københavnere.

2: Vi synes selv, vi snakker rigsdansk. Det er folk fra Sjælland, der taler københavnsk.

3: Når vi køber ny bil, går vi altid efter én med anhængertræk. Our daddy didn't raise no fool!

4: Slik, sodavand og kæmpe nutellaglas hentes ved grænsen. Grænseslik, kalder vi det. Af samme grund har vi lidt svært ved at forstå konceptet med pant på dåser.


5: En birkes med creme i hedder en københavnerbirkes. Jo, den gør så!

6: Når vi skal købe gaver, der kan byttes i hele landet, går vi i Salling. De har også altid sådan nogle gode tilbud på de der borde ved indgangen!

7: Vi forstår ikke, hvad H'et står for i København H, for det hedder jo Københavns banegård?

8: Da vi var små, var et besøg på Jensens Bøfhus noget helt magisk. Nu er der kommet flere til, men vi elsker det stadig. Softice, balloner og favoritsauce - det er ren Michelin.


9: København er en fin destination til en studietur i gymnasiet. De fleste af os har alligevel højst været i Tivoli på det tidspunkt.

10: Når vi hører københavnere tale om Irma, tror vi, det er et pigenavn. Hvilket gør det meget upassende, når de siger, at de lige har været i Irma...

11: TV-2 er Danmarks bedste band! Kampen om at være bedste soloartist er tæt mellem Thomas Helmig, Johnny Madsen og Allan Olsen.


12: Vi fatter ikke, hvad et s-tog er. Hos os går der busser... indtil klokken 17.

13: Svinekød var klart det mest spiste kød i vores barndomshjem. Bare tænk på alt det, du kan lave med en kotelet - mulighederne er uendelige!

14: Kogte kartofler er det sundeste mad, der findes. De bliver først usunde, hvis du hælder smeltet smør over, så det gjorde vi kun hver anden dag.

15: Hvis vi siger ’det var stille og roligt,’ betyder det, at vi har haft en hyggelig aften. Hvis det var den mest psykopat-sjove, Hangover-lignende aften nogensinde, siger vi, det var sjovt. The end.

16: Det giver ingen mening, at det hedder København K og ikke København C. De er mærkelige, de kjøwenhavnere...

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori