fobi for fugle
© iStock

18 ÆGTE fobier, du troede, du var den eneste, der havde

Nope, det er ikke kun din hjerne, der har udviklet en overdrevet frygt for duer eller snavs

17. februar 2017 af Sara Møller Christensen

1. Mysofobi – angst for snavs

Hvad der for nogle bare er en sok på gulvet, er et decideret skrækscenarie for andre. Generelt er der mange ting, som vi ordensmennesker ikke fatter, at rodehovedet ikke kan se.

2. Coulrofobi – angst for klovne eller andre udklædte personer

En dybt ubehagelig fobi at have da det (åbenbart) var blevet trendy at skræmme folk ved at klæde sig ud som klovne. Hvad fejler de folk? Altså dem, der klæder sig ud – ikke dem, der har fobien, for dem forstår vi fuldstændig...

3. Ornithofobi – angst for fugle

Rådhuspladsen i København (okay, det meste af København faktisk) er en konstant ‘vær på vagt-zone’ for folk, der frygter duer og andre flyvende kræ.

4. Laliofobi – angst for at tale

En af de mest udbredte fobier er den, der gør det noget nær umuligt for mange at åbne munden og tale foran en forsamling, til en eksamen eller til en jobsamtale. Det er en frygt, som mange af jer også har diskuteret i Woman-debatten, hvor I – heldigvis – er blevet bekræftet i, at I ikke er alene.

5. Cheimafobi – angst for kulde  

Er du en rigtig frossenpind? Måske er det rent faktisk en fobi, som gør dig bange for kulde og kolde ting (så is er IKKE din yndlingsdessert).

6. Pentherafobi – angst for svigermor

Mange mænd vil påstå, de lider af denne fobi, men det kan rent faktisk lade sig gøre at få et godt forhold til sin svigermor. 

7. Emetofobi – angst for opkast og for selv at kaste op

Opkast er aldrig lækkert, men for nogle er den irriterende menneskelige funktion rent faktisk forbundet med decideret angst.

8. Ailurofobo – angst for katte

Hvis du lider af denne ubehagelighed, er Youtube et skræmmende sted. Det vrimler jo med kattevideoer!

9. Anuptafobi – angst for ikke at finde en partner

Mange singler spekulerer over, hvornår de får en kæreste, men for nogle bliver spekulationerne til frygt. Hvis du kender en af dem (eller det er dig selv), så giv lige et kram og sig, at det nok skal gå.

10. Amaxofobi – angst for at køre bil

Flyskræk er noget, vi snakker meget om, men vidste du, at det er nogen, der har det ligeså stramt med at sætte sig ind i en bil? 

11. Parturifobi – angst for børnefødsler

Om vi glæder os til dagen, hvor vi skal presse en baby ud af skeden? Ikke ligefrem... For nogle udvikler det sig til en decideret fobi.

12. Bacteriofobi – angst for bakterier

Jævnlig håndvask kan være med til at sikre, at du ikke bliver så syg, at du er nødt til at blive hjemme, men pas på, at bakterieforskrækkelsen ikke tager overhånd, okay?

13. Dishabiliofobi – angst for at klæde sig af foran andre

For denne gruppe kan det være fristende helt at undgå træningscenteret – eller at være sammen med en ny mand for den sags skyld.

14. Hemafobi – angst for blod

Kommer svimmelheden og kvalmen snigende sammen med det tykke, varme, røde stads? Så lider du måske af hamafobi.

15. Alliumfobi – angst for løg

For nogle er det koriander – for andre er det løg i maden, der skræmmer livet af dem.

16. Arithmofobi – angst for tal

Stinker du til matematik? Måske er du talblind, men der er faktisk også en fobi, der kan gøre dig direkte angst for tal.

17. Ereuthrofobi – angst for rødmen

Brændende kinder og røde pletter på halsen er langt mere end et irritationsmoment for nogle.

18. Murofobi – angst for mus

Vi kender alle araknofobi, som er frygten for edderkopper, men næste gang nogen driller dig med din panik over mus, så har du et ord, du kan smide i hovedet på dem: Murofobi, bitches!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Hvad synes mændene?