18 grunde til, det er fedt ikke at have børn i dine 20'ere

Du troede, du ville blive ung mor. Det skete så ikke... Men græd ikke over spildte æg – der er mange fordele ved at have 20'erne for dig selv

23. maj 2015 af Sara Møller Christensen

1: Der er ingen, der vækker dig midt om natten. Medmindre du selvfølgelig har glemt at sætte telefonen på lydløs, og dit onenightstand ringer ‘for at høre, hvad du laver’.

 

2: Du er stadig barnet i familien. Du får stadig de største julegaver og får lov at bestemme menuen, hver gang du er hjemme hos mor og far. Nyd det, mens det varer...

 

3: Du kan bruge alle dine penge på dig selv. Sådan en barnevogn koster vel cirka det samme som en Mulberry-taske, og du vil bruge den mindst lige så meget!

 

4: Du skal ikke dele dit shine med nogen. Du er stjernen i dit eget liv, så din fødselsdag eller din nye frisure risikerer ikke at blive overstrålet af en lille nuttegøj.

 

5: Du kan ligge på sofaen en hel dag, når du har tømmermænd. Måske går du udenfor for at hente takeaway – måske gør du ikke. Det er den slags ting, vi barnløse tumler med.

 

6: Dine bryster er ikke blevet udsat for amning. Det eneste fornuftige, de er blevet brugt til indtil videre, er bodytequila. Men det gjorde de saftsuseme også godt!

 

7: Du kan nøjes med at stresse over dit eget liv. Du synes egentlig, du har nok at se til med job, motion, veninder og kærlighedsliv. Du kan slet ikke forestille dig, hvordan der skulle være plads til en baby – de fylder jo, sådan nogle!

8: Du kan give den en skalle på jobbet. Hvem napper den spændende ekstra opgave? Det gør du da! Der er jo ingen rygsækklædt lille basse med hundeøjne, der venter på dig i vuggeren.

 

9: Du behøver ikke tage på charterferie med børneklub og vandrutsjebaner. Rygsækrejse, storbyferie, roadtrip, drukferie – verden ligger for dine fødder! Det eneste, der ligger for en mors fødder, er et hjælpeløst barn, der skal underholdes, fodres, overvåges og smøres ind i solcreme to gange i timen.

 

10: Du slipper for at omgå andre folks børn. Når du selv har et barn, er du nødt til at sørge for, at lille Frederik(ke) har nogen at lege med. Men om du gider så meget som kigge på ungerne i opgangen indtil da! 

 

11: Du bliver ikke smittet med alle mulige vuggestuesygdomme. Åh, hvilket herligt mæslingefrit liv det er!

 

12: Du kan være spontan. Drikke øl efter arbejde, spørger du? Helt klart – der er jo ingen snotnæser, der kræver din opmærksomhed derhjemme.

 

13: Du kan bevare illusionen om ‘at sådan bliver det ikke, når du får børn’. Dine børn kommer til at sove igennem fra dag 1, de vil aldrig være forkølede, og du og faren vil have masser af overskud til at date og dyrke sex. Tro på det!

 

14: Du kan spise, hvad du vil. Pizza til aftensmad fire gange på en uge? Tja, hvorfor egentlig ikke? Og morgenmad kan snildt bestå af en kaffe på jobbet, eftersom dit køleskab kun indeholder ketchup. Men det er ikke rigtigt et nærende børnemåltid – selvom der selvfølgelig er tomater i...

 

15: Du kan feste igennem. Nytår uden børn = et års forbrug af alkohol, crashing af fester og generel uansvarlig opførsel. Nytår med børn = pommes fritter, børnechampagne og løjer. OGSÅ sjovt, men ikke helt det samme.

 

16: Du kan nå at ændre dit liv. Bordet fanger først for alvor, når du er blevet mor. Kæreste, job, lejlighed – alle de ting kan skiftes ud, men et barn er 4-ever!

 

17: Du har masser af plads på din telefon. Alle småbørnsmødre løber konstant tør, fordi de har videoer af barnets første prut til at ligge og fylde.

 

18: Du kan stadig nå at få de kønne, søde mulat-børn, du altid har drømt om. Du skal bare ligne finde en mand, der vil donere sine gener til projektet (og med gener mener vi sæd). Held og lykke!