18 ting, du kan genkende, hvis du bestemt ikke var forkælet som barn

Hvis du lukkede øjnene, smagte vand i en sodavandsflaske faktisk som cola

12. oktober 2015 af Sara Møller Christensen

1. Lommepenge var ikke noget, du bare fik – det var noget, du arbejdede for. Det gav to kroner at gå ud med skraldet og en femmer at rydde op efter aftensmaden.

 

2. Du var dybt misundelig på dem, der fik pakkekalender. Pyt med, hvor lusede og ligegyldige gaverne var. Du ville have dem!

 

3. Der var restriktioner på antallet af frikadeller. To til hver – og så var der kartofler for resten.

 

4. Årets højdepunkt var, når du arvede tøj fra din seje kusine. Årets lavpunkt var, når du arvede tøj fra din kiksede kusine.

Læs også: 10 grunde til, at din kusine er den bedste veninde, du nogensinde vil få

5. Du holdt aldrig fødselsdag på McD, i bowlingcenteret eller i et vandland. Men skattejagt derhjemme var da også meget sjovt.

 

6. Du satte kryds ved ALT i Fætter BR-kataloget, når du skulle lave ønskeseddel (for eksempel disse seje brætspil). Resten af året fik du jo at vide: ‘Det må du ønske dig til jul eller din fødselsdag’.

 

7. Til fastelavn var dit kostume altid hjemmelavet. Og sååå god var din mor altså heller ikke med den lim-pistol. Du ville hellere bare have købt den Belle-kjole, som alle de andre kom i.

 

8. Når du fik fem kroner til slik, var det en ren videnskab at vælge det rigtige. Jeg skal bede om én af dem, to af dem, én af dem, én af dem, to af dem. Men okay, så anderledes er det faktisk ikke fra de dilemmaer, vi oplever i slikbutikken i dag.

 

9. Når I fik mad udefra (og det skete cirka to gange på et år), følte du nærmest, det var på Michelin-niveau. Mmm, pommes fritter, der er lavet i en friture og ikke en ovn. Hvilken delikatesse!

 

10. Du var altid ivrig efter at komme til at lege med hende fra klassen, der havde det vildeste legetøj. Hendes Barbier havde både villaer, biler og hestetrailer, suk. (Men verdens sejeste Barbie er nu Hipster-Barbie, se selv!).

 

11. Din tante, der kunne sy, var hovedansvarlig for dit look indtil 8. klasse. Hun havde en forkærlighed for joggingsæt i nervøs velour, og du havde dem i hele tre moderigtige farver.

 

12. Sodavand var noget, du fik i weekenden – og kun én! Bagefter fyldte du den med vand igen og igen og legede, at det var (discount)-cola. Coca Cola smagte du ikke, før du flyttede hjemmefra.

13. Du måtte kun gå til to ting i din fritid, og dem SKULLE du passe. Der var ikke noget, der hed at pjække fra håndboldtræning, fordi du hellere ville lege med Camilla.

 

14. Ting som jakker og støvler blev altid købt lidt for stort. Du skulle jo også kunne passe det til næste år... og næste år igen.

 

15. Ligegyldigt hvor meget du tiggede, fik du ikke lov at få et kæledyr. Ikke engang et sølle hamster kunne det blive til.

16. Hvis du gik i byen, før du fyldte 18 år, var der ikke noget med at blive hentet. Hvis du var gammel nok til at gå i byen, var du også gammel nok til at betale for en taxa hjem.

 

17. Da du flyttede hjemmefra, havde du lidt svært ved at styre dit indtag af visse ting. Altså ikke stoffer, men cola og frikadeller og sådan noget. Pludselig måtte du få så mange, du ville.

 

18. Selvom du syntes, dine forældre var dybt uretfærdige, da du var barn, er du meget taknemmelig i dag. De har nok alligevel gjort det der voksenliv lidt lettere.