Kvinde i tog
Er du pendler? Så genkender du sikkert et par af disse ting.© iStock

18 ting, du kun kender, hvis du pendler med toget hver eneste dag

Når et tog aflyses, bringer det folk tættere på hinanden end den årlige rustur på universitetet

15. februar 2020 af Rie Louise Kirkebjerg

1. Det er den gyldne og allerhelligste regel, at du ikke må sætte dig LIGE ved siden af nogen, hvis der er andre ledige pladser i toget. “Må jeg sidde her?” Ja... Men hvorfor?!

2. Din lokale station er en krigszone om morgenen. Når dørene til himlen (okay, bare til varme, hvis det er pissekoldt udenfor) åbner, maser, skubber og skynder alle sig ind i toget, som var de truede dyr, som fik deres sidste chance for at nå med på Noas Ark. Ro på battet, folkens. 

3. Selvom du gør plads til nye passagerer, beder du inderligt til, at du får lov at have taske, tøj og alle dine andre ting liggende på sædet ved siden af dig. Og indrøm det bare – du har også spillet, at du sov, så du kunne undgå at samle dine sager sammen. Korrekt? 

4. Hvis du pendler på de samme tidspunkter af døgnet hver dag, genkender du de samme med-pendleres ansigter. Og hvis der pludselig mangler en af de sædvanlige, tænker du ‘Gad vide, om ham, der går i shorts UANSET vejret, mon er syg i dag? Han hostede også en del i går.’

5. Du står altid præcis samme sted på perronen hver eneste dag. Vanedyr!

6. Desinfektion er en livsnødvendighed for os pendlere. Og der findes ikke en bedre følelse end den sprittede, våde masse, som fordeler sig på dine hænder og skyller alle de ulækre tog-bakterier væk. Mhmmmm...

7. Din allervigtigste (og mest stressende) opgave som pendler er at trykke på åben-døren-knappen, så alle dine med-pendlere kan komme ud af toget i en fart. Og seriøst, du har bare med at trykke på knappen så SNART, den bliver grøn, for ellers begynder folk at trippe og sukke. 

8. Du har fået stillet spørgsmålet: “Hvorfor flytter du ikke til (indsæt selv den by, du pendler til)?!” sådan cirka en million gange. Og du har helt sikkert den samme indøvede sætning, du fyrer af som svar hver eneste gang.

9. Stillezonen er som paradis. I hvert fald hvis de andre vogne er fyldt med grædende babyer og højlydte telefonopkald – og hey, jer, som snakker (megahøjt) i telefon i toget: I ved godt, at vi andre kan høre, hvad I snakker med jeres gynækolog/læge/ekskæreste om, ikk'?

10. Når et tog aflyses, bringer det folk tættere på hinanden end den årlige rustur på universitetet. Der opstår altid et helt unikt fællesskab, når vi sammen kan hate på DSB, køreledningsarbejde og signalfejl. We're all in this together!

11. Der vil nok altid være en snert af angst, når kontrolløren råber “Nye passagerer?!”, for dagen, hvor du glemmer dit rejse- eller pendlerkort, MÅ komme.

12. Du ved, at passagerer, som gentager “Næste station: Københavns Hovedbanegård”, IKKE er erfarne pendlere som dig. Det er vel togturisternes svar på at klappe, når flyet lander på feriedestinationen? 

13. Hvis du har en vinduesplads, er det lidt af en kamp at få din jakke på, mens du sidder ned. I hvert fald hvis du skal undgå at smadre din arm ind i din sidemand. Ups, sorry!

14. Mad, som larmer at spise – eller stinker! – burde seriøst forbydes i toget. Det var til gengæld en virkelig episk snap, du fik sendt til alle veninderne, dengang damen foran dig trak en helt Brieost op fra tasken.

15. Du kender din egen rute til punkt og prikke. Du ved, hvor mange minutter det tager fra station til station, og på hvilke strækninger der er dårligt wifi-signal. Ligegyldig info, siger du? Overhovedet ikke!  

16. Pendler-glæder er lig med en god portion plads til benene og en god temperatur. Og de dage, hvor der bliver delt gratis morgenbrød ud på stationen, er du helt oppe at ringe! 

17. Tiden i toget er faktisk slet ikke så slem, når du har vænnet dig til den. Men forsinkelser og aflysninger er derimod lige så deprimerende som at købe en Astronaut-is uden vingummi.

18. Hvis du ikke havde din togtur, ville du blive nødt til at køre i bil på arbejde eller studie. Og så ville du jo slet ikke kunne spille Candy Crush og stene Facebook i SÅ lang tid hver dag – med god samvittighed!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide