Højskoleliv
© iStock

19 ting, du KUN forstår, hvis du også har haft det freakin' fedeste højskoleophold

Et halvt år med gak og løjer? Bring it on!

2. april 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

1. Dit forstanderpar var lidt ligesom din mor og far. De kom med gode råd og gav en krammer, når du var trist, men de bestemte også ALT (og var derfor ligeså irriterende som dine rigtige forældre). 

2. Du hater lidt på de nye årgange på din højskole. De skal fandemer ikke komme her og tro, at det er deres sted. Du sover på MIT værelse, makker! 

3. Du har et had-kærligheds-forhold til Drengene fra Angora. De leger med dine følelser, men de rammer også spot on: “Men pludselig kom dagen, hvor vi skulle sige farvel. Alle stod og græd, og selv lærerne var med.”

4. Sociale rundkredse er seriøst formidable. De vantro (altså dem, der ikke har gået på højskole) gør nar af vores lejrbål og fællessang, men det er kun, fordi de ikke har fattet genialiteten i konceptet (endnu).

5. Du ELSKER den lille blå bog. Hvis du ikke aner, hvilken bog vi taler om, skal vi lige vurdere, om vi stadig kan være venner... 

6. Du havde ingen penge, så det eneste tøj, du købte, var fra den lokale genner. Oh yes, der findes slang for ordet 'genbrugsbutik'.

7. Keramik er ALT for fedt. Du har stadig hede drømme om timerne foran drejseskiven, hvor det eneste, du fik kreeret, var et skævt askebærger. Det var tider!

8. Du kan alle tricks, når det gælder om at komme først i køen til mad. Dine taktikker var dog udfordret i de uger, hvor der var pensionistkurser – move on til rejerne, bedstemor.

9. Du blev aldrig gode venner med industriopvaskemaskinen. Tjanselister er Djævelens værk!

10. Det var ok at ligne lort hver eneste dag. Undtagen til weekendens fester, hvor I dressede up, så I nærmest ikke kunne kende hinanden. “Wow, du ser jo vildt godt ud med mascara!”

11. Du savner at kunne drikke dig spritstiv og ikke skulle bevæge dig længere end op til din seng på grøn gang. Bevares, en bytur kan da være sjov nok, men det er jo et komplet uoverskueligt projekt at skulle hjem igen, så du orker næsten ikke at tage afsted.

12. Du ved, hvilke sofaer du IKKE skal sætte dig i. Højskolens primære knaldesteder bør ikke røres med en ildtang – med mindre du altså har scoret i baren, og du bor på værelse med fem veninder...

13. Alle dine venner har været sammen på kryds og tværs. Først kyssede Preben med Kirsten, men så blev Kirsten vild med Torsten, som havde en ting med Britta, der faktisk var crazy in love med Preben. Det kan seriøst være svært at holde styr på tropperne!

14. Temafester er über nice på højskolen. Men når andre prøver, og de ikke går all in, bliver du vildt irriteret. Come on, folkens, kalder I det der en Grease-fest? Hvor er de antikke biler og jeres hjemmesyede kjoler?

15. Du troede, at efterskolen var the shit, men det var kun, indtil du havde været på højskolen i to timer. Et halvt år med gak og løjer? Bring it on!

16. Du havde svært ved at passe dine bukser, da opholdet var slut. Vidste du, at 8 kilo er den magiske vægt, som alle tager på, når de er på højskole? Det er fuldstændig udokumenteret, men ikke desto mindre sandt!

17. Du kommer "hjem", når du besøger højskolen. Sorry, mor og far, men barndomshjemmet har altså fået en (værdig) konkurrent.

18. Du kan ikke styre mængden af “Dengang jeg var på højskole...”-referencer. Veninderne på studiet giver dig dræberøjne, og du frygter, at de udsluser dig fra jeres studiegruppe, hvis du kommer til at nævne de åh-så-fede-højskoletider igen.

19. Det årlige elevmøde er din yndlingsweekend på hele året. Og nej, tante Bente, jeg kan ikke komme til din 60 års fødselsdag, for jeg er femårs jubilar i år, og det skal sgu fejres!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.