Rory Gilmore og Lorelai Gilmore i Stars Hollow i Gilmore Girls
© Dorothy Parker Drank Here Productions, Hofflund/Polone, Warner Bros. Television

19 ting, kun os, der er opvokset i en lille by, forstår

Det var bare et dejligt sted at vokse op, okay?

30. august 2015 af Sara Møller Christensen

1. Vi måtte altid gerne ‘løbe ud og lege’. Hvad var det værste, der kunne ske? At der kom en bil forbi en gang i timen?

2. Offentlig tranport var begrænset til busser... som stoppede med at køre kl. 17. Men så var vores forældre jo bare nødt til at køre os. Hvor ærgerligt!

3. Der var sådan cirka to lækre drenge i byen, hvis man var heldig. Og de lå selvfølgelig også øverst på alle de andres top 10-lister. Typisk!

4. Der fandtes kun én type mad: mors! Måske derfor har mange af os haft lidt svært ved at styre konceptet fastfood, efter vi er flyttet hjemmefra.

5. Parallelparkeringer var ikke noget, der blev gjort det helt store ud af, da du tog kørekort. Der var alligevel aldrig nogen, der havde brug for at lave én.


6. Der var sådan cirka tre forskellige fritidsinteresser at vælge imellem. 
Vi kunne enten gå til håndbold, fodbold eller gymnastik. Hvis vi ville gå til musik, skulle vi ind til byen.

7. En filmaften bestod af et lejet vhs-bånd. En biograftur var omtrent ligeså sjælden som solformørkelse.

8. Det var umuligt at slippe afsted med at lave ballade. Alle kendte alle – hvilket vil sige dine forældre.

9. Du blev god til at lege med børn på andre aldre end din egen. Den nærmeste pige på din egen alder kunne let bo fem kilometer væk, og det var simpelthen for langt at cykle. Så kunne Karina fra to klasser under dig godt gå an.

10. Når det sneede meget, var der som regel et par stykker, der blev kørt i skole i traktor. Alle andre var ved at dø af misundelse!


11. Alle kunne alles telefonnumre i hovedet. Kom du alligevel til at trykke forkert, kunne personen i den anden ende helt sikkert hjælpe dig med det rigtige nummer.

12. Du prøvede ikke at låse din cykel, før du flyttede hjemmefra. Jo, måske den dag I var på skoleudflugt ind til den store by. Og apropros:

13. Nøglen til jeres hus havde et fast gemmested, så alle – inklusiv familiemedlemmer og naboer – kunne finde den. Sandssynligvis under dørmåtten eller i en potteplante.

14. Der var én butik i byen. Det var både her, man handlede ind, lejede film og fik fremkaldt sine billeder.


15. Dine lærere kom altid til at kalde dig din storesøsters navn. Hende havde de jo også undervist – bare to år tidligere.

16. McDonald's-mad var en særlig delikatesse, som var forbeholdt ferier eller Blå Mandag. Og her vidste du faktisk ikke rigtigt, hvad du skulle bestille. Er de der Nuggets gode?

17. Hvis nogen spørger dig, hvor du kommer fra, er du nødt til at stave det – og derefter forklare, hvilken større by der ligger tæt på.

18. Byen har i dag sin egen Facebook-gruppe, hvor folk kan skrive, hvis Carl har glemt sine vanter på stadion, eller der er tombola på plejehjemmet. Du er selvfølgelig medlem, selvom det er 7 år siden, du flyttede. 

19. Du er underligt stolt af byen uden helt at kunne forklare hvorfor. Det var bare et dejligt sted at vokse op, okay?


Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.