kvinde der spiller fodbold
© Getty Images

18 ting, som kun vi fodboldpiger forstår

“Nej tak, du behøver ikke forklare offsidereglen for mig”

5. juli 2021 af Sara Møller Christensen

1. Før alle andre begyndte at gå op i at squatte og den slags, havde du allerede fantastisk gode stænger. Markerede lår og lægge FTW!

2. Du havde dog et evigt tilbagevendende problem, når du skulle købe bukser: Hvis de passede i lårene, var de altid for store i taljen.

3. At gå i bare ben var dog heller ikke altid oplagt. De var som oftest fyldt med blå mærker, rifter eller brandsår fra weekendens glidende tackling.

4. Og det var som regel kun stykket midt på benene, der havde fået sol. Men brune knæ er vel også bedre end ingenting?

5. Du jublede ikke ligefrem, når træneren sagde, at I skulle træne hovedstød. Fordi 1) Det gjorde ret nas og 2) Det fik altid hår til at falde ud af elastikken, som så faldt ned i øjnene. Argh!

6. Du jublede til gengæld, når det regnede. Jaaaaa, glidende tacklinger!

7. Du og holdkammeraterne satte generelt en ære i at lade være med at pive – i modsætning til visse andre...

8. Den dag i dag bliver du stadig ret provokeret, når nogle (læs: mænd) siger, at kvinder ikke kan spille fodbold. Grrrrr...

9. Og nej, de behøver heller ikke forklare dig offsidereglen.


10. Derfor føltes det også ret fedt, når du blev valgt før nogle af drengene i klassen, når der skulle laves fodboldhold via førstevælger og andenvælger. Det krævede al din viljestyrke at lade være med at smile. Man er vel konkurrencemenneske.

11. Du har altid mødt meget lidt forståelse fra venindegruppen, når du spurgte, om Champions League ikke kunne køre i baggrunden. Og det er heller ikke mange fodboldture, I har været på sammen rundt i Europa...

12. Til gengæld har det altid vakt respekt hos mænd, at du kan navnene på andre fodboldspillere end Ronaldo og Messi. Og at du rent faktisk så kampen i weekenden.

13. ‘At tage den med med brystet’ kan godt have en lidt anden betydning for dig end for mænd. Hvis folk tror, det gør ondt med en tennisbold, så skulle de prøve med en fodbold på en kold efterårsaften. Av av av av av.

14. Det var bestemt ikke ligegyldigt, hvilket nummer du spillede med. Og skulle du nogensinde have en tatovering af et tal, skulle det være det!

15. Men udover tallet var du ikke såååå stor fan af trøjerne. Ligegyldigt hvor godt de blev vasket (af din mor), blev de aldrig rigtigt rene.

16. Men de var dog ikke ligeså klamme som benskinnerne! Føj, der kunne lugte fælt inde bagved.

17. Det var lidt irriterende, når håndboldpigerne løb med alt opmærksomheden. Det er jo let nok at klare sig godt i håndbold, når der er cirka 500 mennesker i hele verden, der spiller det.

18. Derfor banker dit hjerte altid for kvindefodbold, selvom du – hvis du skal være helt ærlig – ikke følger så meget med. Men én gang fodboldpige, altid fodboldpige!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide