Glad kvinde i gul trøje smiler
Vi lover, at det vil gavne dig! © Getty Images

20 ting, du bør gøre i 20'erne – alene!

... og som du vil takke dig selv for at have gjort!

16. december 2021 af Michelle Andersen

Du er ung, frisk og fuld af gåpåmod – og det skal du udnytte! Vi har samlet en liste med 20 ting, som du bør gøre i dine 20'ere. Alene! De kan være med til at udvikle dig, gøre dig mere selvsikker og gavne dig senere i livet. Selvom nogle af tingene kan virke lidt grænseoverskridende, lover vi, at du vil takke dig selv for at have gjort det!

1. Overvind din største frygt

Måske er du bange for højder? Eller kryb? Uanset hvad det er, du frygter, så gør en indsats for at overvinde det – du vil føle dig sejere og stærkere end nogensinde før! 

2. Rejs alene

Det er altid en kæmpe oplevelse at rejse, og det er en endnu større oplevelse, når du gør det alene. Når du pakker kufferten og drager på eventyr uden selskab af dine veninder, din kæreste eller din familie, så tvinger du virkelig dig selv til at stå på egne ben. Udover at holde styr på alle de praktiske ting skal du også finde ud af at underholde dig selv – og det er nyttigt at lære! 

Kvinde går alene på en bro i en storby
Lær dig selv (endnu) bedre at kende med en solo-ferie.© Getty Images

3. Tag i biografen alene

Det virker måske lidt pinligt at tage i biografen alene – men det kan faktisk være virkelig hyggeligt og afslappende. Vælg en film, DU kunne tænke dig at se, køb dit yndlingsslik (og spar ikke på det!) og sæt dig godt til rette i biografens røde sæder. Du vil måske med det samme mærke, hvor skønt det er, at du bare kan slappe af i dit eget selskab.

4. Lær at nyde dit eget selskab 

Apropos dit eget selskab så er det virkelig gavnligt at lære at nyde at være sammen med dig selv. Du kan øve dig ved at hive en dag ud af kalenderen en gang imellem, hvor du ingen aftaler laver med nogen andre end dig selv. På den måde lærer du at hvile i dit eget selskab, og så er det pludselig ikke noget problem at være alene. 

5. Glem alt om, hvad andre tænker om dig

Som en del af processen hvor du lærer at hvile i dig selv, skal du også forsøge ikke at bekymre dig om, hvad andre tænker om dig. Du er helt perfekt, som du er, og alle andres meninger er ligegyldige. Når du indser det, bliver livet en smule lettere. 

Kvinde med hat og langt hår smiler
Smid bekymringerne om hvad andre tænker om dig langt væk! © Getty Images

6. Find en hobby, DU kan lide

Måske har du efterhånden prøvet mange forskellige træningsformer? Det kan også være, du har kastet dig ud i malerkunsten eller bagning? Nu er det på tide at finde den hobby, som passer til lige netop dig! Det behøver ikke nødvendigvis at se godt ud på Instagram – det skal bare være noget, du nyder at lave.  

7. Giv slip på negative indflydelser i dit liv 

Livet er for kort til negative indflydelser – så vink farvel til dem, og giv dig selv et gladere liv! Eksempelvis er det helt okay, at du skærer disse syv typer veninder fra, hvis de kun har en negativ indflydelse på dig. 

8. Fortæl nogen, at du elsker dem

De tre store ord kan være svære at få sagt, og derfor siger mange af os dem ikke ofte nok. Men nu er tiden inde til at fortælle din mor, din far, din mormor, din søster, din veninde eller din hund, at du elsker dem. Vi garanterer, at både du og modtageren af de store ord bliver glade! 

To kvinder krammer hinanden og smiler
Fortæl nogen at du elsker dem, og spred masser af kærlighed.© Getty Images

9. Udlev din barndomsdrøm

Måske har du altid drømt om at stå på en scene? Eller springe faldskærm? Eller have et walk-in closet? Uanset hvad du drømte om som barn, så er det nu, du skal give dig selv muligheden for at udleve det. Du vil takke dig selv for det senere i livet. 

10. Bo alene 

For nogen kan det virke en anelse skræmmende at bo alene, mens det for andre er det mest naturlige i verden. Uanset hvordan du har det med det, så er det sundt at prøve. Og så er der jo en del fordele ved at bo alene – hvor befriende er det for eksempel ikke lige, at du kan gå på toilet med åben dør? Måske de her 17 bedste ting ved at bo alene kan overbevise dig. 

11. Drop mindst én dårlig vane 

Måske udsætter du altid opvasken lidt for længe? Det kan også være, du (lidt for) ofte fisker tøj op af vasketøjskurven? Eller bider negle? Dårlige vaner findes i mange varianter, og alle har dem. Sæt dig for at droppe mindst én af dine og få bedre samvittighed. 

Kvinde står med en vasketøjskurv
Drop en dårlig vane og få bedre samvittighed. © Getty Images

12. Gå på restaurant alene

Ligesom det kan være grænseoverskridende at gå i biografen alene eller rejse alene, kan det også være virkelig grænseoverskridende at gå på restaurant alene. Men du skal alligevel prøve at gøre det, fordi det vil gavne din selvtillid (og husk så lige punkt nummer fem, når du sidder på restauranten og frygter, hvad de andre tænker om dig!) 

13. Meld dig som frivillig

Du behøver ikke nødvendigvis at melde dig til et kæmpe velgørende projekt i udlandet (selvom det ville være sejt) – du kan også gøre en forskel ved at hjælpe i den lokale klub eller blive besøgsven. Alt frivilligt arbejde tæller, og det giver sådan en god fornemmelse indeni. Og behøver vi at sige, at du skal gøre det alene? 

14. Tro på dig selv

Det lyder simpelt – men det ved vi godt, at det ikke er! Mange af os er ofte usikre på os selv og vores evner, og den dårlige selvtillid er vores værste fjende. Men det skal der laves om på nu! Vink pænt farvel til usikkerheden og tro på, at du er helt perfekt, som du er, med disse råd til at få selvtilliden i top.   

Kvinde smiler og har armene i vejret
Vink farvel til den dårlige selvtillid og tro på dig selv!© Getty Images

15. Sortér i dine veninder

Find ud af hvilke af dine veninder som er værd at holde fast i, og hvilke som skal sorteres fra. Nogle af dine veninder er du måske allerede vokset fra – og det sker ofte helt naturligt. Andre veninder er du nødt til selv at slå op med – sådan slår du op med din veninde. Og husk: Selvom det kan være svært at bryde med en veninde, kan det også være virkelig nødvendigt! 

16. Værdsæt dig selv

Ligesom du skal tro på dig selv, skal du også værdsætte dig selv og dit liv. Lav en liste med alle de positive ting i dit liv, som du kan komme i tanke om. Måske er du vildt god til at danse? Eller lave mad? Det kan også være, du har verdens sødeste hund? På de dårlige dage kan du tage listen frem og minde dig selv om alle de gode ting ved dig selv og dit liv. Smart! 

17. Lær at lave din egen signaturret

Måske skal det være pasta carbonara? Eller mexicansk? Dine veninder vil elske, når du inviterer på middag, og signaturretten er på menuen! 

Kvinde laver mad
Lær at lav din egen signaturret, og invitér veninderne på middag.© Getty Images

18. Indret dit eget hjem 

Der er ikke noget mere herligt end at komme hjem efter en lang dag til et sted, du selv har skabt. Dekorér og indret dit hjem med alle dine yndlingsting, så det altid er et rart sted at være. Dit hjem skal være det sted, hvor du føler dig allermest tryg og tilpas. 

19. Forkæl dig selv med en spa dag

Mmhh... Selvforkælelse er fantastisk skønt! Hiv en dag ud af kalenderen en gang imellem og nyd lidt alenetid i en lækker spa – enten ude eller hjemme. Du vil føle dig som et nyt og bedre menneske bagefter. Behøver vi at sige mere? 

20. Spar op til noget, du virkelig ønsker dig

Uanset om det er en bil, en hundehvalp, en ny computer, en flot kjole eller en kaffemaskine, du ønsker dig, så er det en god idé at spare op, inden du køber. Du bliver med garanti SÅ meget gladere for gaven til dig selv, hvis du har sparet op til den længe.