Kvinde og mand holder om hinanden og griner
Lolland-Falster er dejligt, det ved du, hvis du er opvokset dernede.© iStock

20 ting, kun vi der er opvokset på Lolland-Falster forstår

Det var altså ikke kun for sjov, når vi sang: “Vi er nede fra Lolland, hvor roerne gror”

7. februar 2016 af Maria Denise Christoffersen og Michelle Andersen

1. Du bliver vildt forarget, når folk siger: "Lolland-Falster – er det ikke kun én ø? ” Eller når de spørger, hvor det ligger henne. Så køb dog et Danmarkskort!

2. Hvis vi skulle ind til byen, så gik vi “op i byen”. Og den bedste dag at shoppe var fredag, for der havde butikkerne åbent én time længere end normalt. Wuhu!

3. I snevejr blev du “syltet” i stedet for at få en vasker. Og du har faktisk oplevet at få snefri, fordi læreren ikke kunne komme frem. Det var den bedste dag i dit liv!

4. Når foråret kom, tog du på Døllefjelde Musse Marked (aka. Dølle) og kom hjem med de svedigste outfits og en ordentlig brandert. Ved nærmere eftertanke var det nok mest billige kopivarer og en bøllehat. Men du rockede det look lige indtil næste års Dølle!

5. Når I skulle i byen i Marielyst, hed det “at tage på Lysten”. Pludselig blev det lidt for aktuelt, når du bestilte en “Sex on the beach”, og stranden lå 30 meter væk.

6. Når du havde været sammen med en ny, viste de sig altid at være din vens kusine eller fætter. Eller din bedste venindes mosters gudbarn. Ups.

7. Det undrede dig, at folk i København halsede afsted for at nå bussen. Den gik jo hvert 10. minut? Derhjemme gik de kun en gang i timen. Så kunne det betale sig at løbe!

8. Du accepterede lugten af gylle uden at rynke på næsen. Når I havde gæster fra resten af Danmark, var de ved at kaste op. Du tænkte bare: “Hvorfor så sart? Det er duften af forår!”

Kvinder på cykeltur i en mark
Lugten af gylle og gule rapsmarker gør dig absolut ingenting. © iStock

9. Hvis du spurgte en person over 60 år om noget, de ikke kunne svare på, sagde de: “Jeg vee’ ik’ det”. Og hvis én af jer jokkede i noget mudder, hed det ikke mudder men “plutte”.

10. Når du hører folk klage over lugten af roer i roesæsonen, kan du slet ikke lade være at forsvare den. Det er jo duften af din barndom for pokker! 

11. Når du ejede dansegulvet til den svedigste nye musik på diskotek Mona Lisa i Maribo, kunne du være sikker på, at det for længst var taget af hitlisterne alle andre steder i landet. Nu havde I ellers lige lært dansen til Lambada!

12. Apropos diskotek så var det aldrig særlig fedt at skulle vente på morgentoget klokken syv, når du havde været i byen i selveste Nykøbing Falster! Og en taxa hjem var udelukket...

13. Hvis I havde varmet op til byturen hos en fra din klasse, kostede det 500 kroner at komme i byen med en taxa. Og det dobbelte hvis du brækkede dig på grund af for mange Maribo Pilsner.

Venner skåler i øl
Skål i Maribo Pilsner! © iStock

14. Lolland Falsters Folketidende var kernen til al berømmelse. Hvis du nogensinde var så heldig at komme i avisen, var du klassens stjerne, for alle havde set det. Og klippet det ud. 

15. Når folk hører, at du er fra Lolland-Falster, skal de lige vide, om du så ikke kender deres gamle efterskoleveninde Mie Olsen. Og selvfølgelig gør du da det. 

16. Du har gjort en ihærdig indsats for at lægge den lollandske dialekt fra dig. Alligevel er dine nye venner stadig flade af grin, når de hører dig ringe hjem og snakke med din mo’mor i telefonen. 

17. Du kan tydeligt huske, da McDonald’s åbnede i Nykøbing. Og der var ingen skam i at låne mors og fars bil og tage turen fra Nakskov til Nykøbing for at få en cheeseburger. 

18. Du glemmer aldrig alle de gange, du og veninderne skulle ud at køre Lolland og Falster tyndt men endte bag en traktor. Jamen så kører vi da bare 30 km/t resten af vejen...Gab!

19. Du har det stadig med kritik af Lolland-Falster, som du har det med kritik af din familie: Du må godt selv dele svinere ud og kalde det udkantsdanmark. Men hvis andre begynder på jokes om bistandsklienter og tv-programmet På røven i Nakskov, bliver du ekstremt lokalpatriotisk. Din barndom på Lolland-Falster var helt sikkert tusind gange mere tryg og lykkelig end deres!

20. Første gang du hørte sangen: “Hvor vi kommer fra – det er Falster!”, vidste du bare, at det var din nye ringetone! Og den er stadig alt for fed – hør selv:

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide