3 tøsepizzaer på 30 minutter

Filmaften eller bare hygge over en middag? Her er pizzaerne, din veninde vil elske dig for!

25. november 2014 af Ann Qvist

Det smarte ved disse pizzaer er, at du laver dejen aftenen før, så den er lige til at hive ud af køleskabet og bruge, når du har fyldet klar!

PIZZADEJ -til 3 små pizzaer (nok til dig og din veninde)

280 g mel, gerne pizzamel

5 g gær

2 dl vand

1 spsk olivenolie

1 tsk groft salt

TIP! Kom en håndfuld græskarkerner i dejen - det giver en lidt nøddeagtig smag og gør din pizza til noget helt specielt.

FYLD

2 pakker frisk mozzarella a 220 g

8 cherrytomater

3-4 skiver røget laks

4 kugler bredbladet spinat fra frost

3 mindre kartofler

4 skiver gedeost (uden skorpe)

3 skiver parmaskinke

En lille håndfuld ruccola

Pinjekerner

Rosmarin - gerne frisk

Groft salt

DAGEN FØR
Opløs gæren i det lune vand. Tilsæt olivenolie og salt, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem, til den er spændstig - tilsæt eventuelt mere mel. Kom plastfilm over skålen, og sæt den i køleskabet natten over eller i minimum fem timer.

LAV PIZZAERNE
Tænd ovnen på 225 grader. Lad bagepladen stå i. Del dejen i tre, og rul den ud til tre tynde bunde. Bare brug godt med mel. Fordel mozzarellaen i stykker ud over de tre bunde. Så skal resten af fyldet på:

Pizza 1 med mozzarella, cherrytomat, laks, spinat
Kom først fire cherrytomater i både på. Dernæst fordeler du spinaten i mindre klumper på pizzaen. Slut af med at lægge lakseskiverne på.

Pizza 2 med mozzarella, kartoffel, pinjekerner, rosmarin og groft salt
Skræl kartoflerne, og høvl fine skiver med kartoffelskrælleren direkte på pizzaen. Drys en lille håndfuld pinjekerner ud over, klip godt med frisk rosmarin, og strø det over. Når pizzaen er færdig, drysser du groft salt på.

Pizza 3 med mozzarella, gedeost, cherrytomat, parmaskinke og ruccola
Fordel gedeosten i mindre stykker på bunden, og læg fire cherrytomater i både på. Når pizzaen er færdigbagt, kommer du parmaskinke og ruccola på.

Ind i ovnen
Kom laksepizzaen på bagepapir på den varme ovnplade, og bag den cirka 15 minutter. Så kan I spise den, mens de to andre pizzaer bliver klar - de skal også have 15 minutter.

TIP! Det smager også lækkert med skiver af frisk tomat på den færdigbagte pizza.

Bragt første gang i Woman nr. 141