5 usunde fælder, du risikerer at falde i, når du er single

Men vær helt rolig – vi ved, hvordan du undgår dem

13. oktober 2016 af Redaktionen

Ahhhhh, at være single... Der er ingen, som forventer, at du har lavet aftensmad til klokken 18, og ingen, som holder øje med, om du snyder lidt med motionen. Dejligt – men også lidt farligt for sundheden. Bare rolig – vi guider dig uden om de klassiske fælder!

1. Snyd med motion 

Tre ugentlige løbeture a fem kilometer – det var aftalen med dig selv! Men sofaen trænger virkelig til at blive siddet i, og har du ikke også lidt ondt i hælen? Det er alt for nemt at nedprioritere motionen, når der kun er dig selv til at opmuntre og rose.


Redningen: 

Alliér dig med to veninder, og lav faste aftaler om at mødes til fitness eller på løbestierne. Hvert afbud koster 100 kroner! Så bliver det mere besværligt at melde fra, og motionen bliver hyggeligere.


2. Søndagsspisning 

Byturen i går var sjov, men tømmermændssøndag alene er ingen fest. Den fordrives bedst bevæbnet med tv-serier, bland selv-slik, sodavand, chips og junkfood. Før du får set dig om, har du indtaget en halv uges kalorier på en halv dag.


Redningen: 

Kom søndagen i forkøbet ved at opbygge et lager af knap så usunde snacks, så kiosken ikke frister for meget. Det kan være myslibarer, juice, rodfrugtchips, pistacienødder og en fuldkornspizza på frost.

3. Ensidig kost

Der er ikke meget fidus i at købe ind til avancerede retter, når du er den eneste på gæstelisten. Resultatet er en kost, der veksler mellem dyr og usund takeaway først på måneden og makrelmadder og havregryn, når kontoen er tømt.


Redningen:

Du kan sagtens købe stort ind og lave store portioner af god, varieret mad. Frys poser med små portioner ned, så du altid kan snuppe en hurtig omgang aftensmad. Det sparer både tid, penge og kalorier.


4. Usikker sex

Ah, frihed til at flirte, kysse og knalde! Indimellem går det lidt stærkt, og du har ikke fået et kondom med – men det er også sådan en humørdræber, og desuden tager du jo p-piller. Hvor slemt kan det være, hvis det bare lige er denne ene gang?


Redningen: 

Kom et kondom i clutchen, før du tager i byen! Hver gang du dyrker sex uden gummi, udsætter du dig selv for sygdomme. Kondomer kan faktisk godt præsenteres på den frække måde, og de er uden tvivl mere sexede end klamydia.


5. Masser af druk

Weekenddruk og shots med veninderne, hverdagsbranderter med rødvinsmiddage, kolde øl i varmen... Pas på, det ikke tager overhånd: Mere end syv genstande om ugen giver dig forhøjet risiko for kredsløbssygdomme og kræft.


Redningen: 

Du behøver ikke at hoppe på vandvognen, men det er en god start at have hovedet med, når du drikker. Gå efter kvalitet i stedet for kvantitet, og stop med at drikke, når du begynder at føle dig beruset.


Artiklen har tidligere været bragt i magasinet og er skrevet af Maria Rothmar