En gruppe venner fester til en temafest med juletema
Bliv årets værtinde med en uforglemmelig temafest.© Warner Bros. Television, Bright/Kauffman/Crane Productions

6 geniale temafester, du kan holde – som gør dig til vært af ÅRETS fest!

Elsker du Sex & the City? Så skal du da arrangere en SATC-fest!

24. august 2019 af Rie Louise Kirkebjerg

Er du netop påbegyndt en uddannelse og skal lære dine nye studiekammerater at kende? Har du snart fødselsdag? Eller har du bare lyst til at arrangere et brag af en fest? Så kan du holde en temafest! 

Temafester er både vildt sjove at arrangere og at være gæst til. Og så får I lov at klæde jer ud, hvilket er halvdelen af fornøjelsen. Vi giver dig inspiration til temavalg, pynt, udklædning og hvad du kan servere lige her.

Temafest 1: Meget mere mexicansk tema

Til De Dødes Dag i Mexico kaldes de døde tilbage til de levendes verden. Det fejres i både de mexicanske hjem og i gadebilledet med blandt andet fin oppyntning af farverige skeletter og dødningehoveder. De Dødes Dag falder 2. november, så hvis du skal arrangere en genial temafest omkring dér, er denne begivenhed perfekt at hente inspiration fra!

Pynt: Pynt din lejlighed eller festlokalet med smukke, farverige dødningehoveder, du har printet ud eller malet på karton. Du kan også pynte op med kaktusser, hænge et par sombreros (de store, mexicanske hatte) op på væggen og bruge røde chilier som bordpynt – og så kan du anskaffe dig en piñata

Det vil alt sammen få temaet til at blive fuldstændig gennemført, og det vil med sikkerhed blive årets temafest. 

En kvinde er udklædt til temafest med temaet De Dødes Dag, Mexico
Klæd dig ud, og udsmyk dit hjem og dig selv med skeletter og mexicanske farver. © Getty Images

Udklædning: Vælg enten den klassiske mexicaner-udklædning med sombrero, poncho og moustache, eller klæd dig ud som et skelet som til De Dødes Dag! Bær sort tøj, og eksperimenter med at forvandle dit ansigt til et farverigt dødningehoved med ansigtsmaling eller makeup. Jo mere du har gjort ud af din temafest, jo sjovere vil dine gæster også synes det er at gå all in på temaet.

Mad og drikke: Hvis du holder en Mexicansk temafest, kan du gøre dit job i køkkenet utrolig nemt for dig selv. Køb mexicanske pandekager og tacoskaller, steg kylling og oksekød på panden, og skær forskellige grøntsager ud. Voilá! Server maden med Corona. 

Til dessert kan du eksperimentere med kager, der uhyggeligt realistisk ligner kaktusser. Det vil med garanti imponere dine mexicansk-udklædte venner, og din temafest vil være fuldstændig gennemført!

Temafest 2: Fest som en ægte Sex & the City-lady

Sko, Cosmpolitans og pink er dine nøgleord, hvis du vil holde en SATC-inspireret temafest. Og det er helt sikkert et tema, som alle dine veninder, kvindlige studiekammerater eller kollegaer vil elske. Og så kan den kun få for lidt. For hvis der er ét tema som tillader ubegrænset glimmer og flitter, så er det da dette!

Pynt: Fyr den af med alt, du kan finde, der er pink og glitrende: Pynt, fjer, servietter og sugerør! Stil dine fineste stiletter til pynt på hylderne og i vindueskarmen. For at fuldende temaet endeligt, kan du også hylde sexdelen af én af vores absolutte yndlingsserier ved at pynte med et par lyserøde kondompakker.

Cosmopolitans
I skal selvfølgelig have den ultimative SATC drink: den lækre, lyserøde Cosmopolitan© Getty Images

Udklædning: Hop i en fin kjole og tag høje sko på for at ære vores elskede Sex & the City-damer. Dine gæster vil helt sikkert blive imponerede over din dedikation til festens tema.

Mad og drikke: Anret lækre små tapasretter, som gæsterne kan hapse, eller lav hjemmelavet sushi. Og så kan du lave små cupcakes, som gæsterne kan være med til at pynte med lyserød glasur og spiseligt glimmer og glitter. Det vigtigste for din temafest er selvfølgelig, at der serveres Cosmopolitans i fine glas!  

Temafest 3: Under havets overflade

Hvis du vil arrangere en temafest, som skal være inspireret af havet, kan du både holde det enkelt ved at pynte med fine sten og blå farver – eller arrangere den helt store havefruefest. 

Pynt:all in med de blå og grønne farver. Pynt med sand, muslinger, fine sten og glitter, og fyld loftet med balloner, som kan ligne luftbobler. Det kan give dine gæster indtrykket af, at I rent faktisk er under havets overflade!

Udklædning: Giv dine gæster en dresscode om eksempelvis at troppe op til din fest i noget sølv eller blåt. Hvis du er Disney-fan, kan du farve dit hår midlertidigt rødt (hvis du ikke allerede er rødhåret) og påtage dig værtsrollen i ægte Ariel-stil.

Mad og drikke: Køb croissanter, og fyld dem med laks, avokado, reje- eller kyllingesalat. Lim et par plasticøjne (som eksempelvis kan købes her) på en tandstik, og placér dem i croissanterne. Så nemt har du lækre og velsmagende sandwiches, der ligner krabber og passer perfekt ind til din temafest! Dine gæster vil elske det!

Temafest 4: Fest som pirater ombord på piratskibet

Jack Sparrow er en af vores absolutte yndlingspirater, og det skal da fejres! Selvom du ikke er fan af Pirates of the Caribbean-holdet, kan du selvfølgelig stadig holde en fest med pirater og sørøvere som tema. 

Pynt: Mal en bunke sten med guldmaling – så har du allerede pynt i form af guld og skatte til din temafest. Du kan også lave et skattekort, rulle det sammen og lægge det ned i en flaske som en vaskeægte flaskepost!

Kvinde klædt ud som sørøver
Skab dit eget piratunivers og løb med prisen som årets festarrangør! © Getty Images

Udklædning: En bandana om hovedet og en klap for øjet gør dig til den skarpeste sørøver til festen. Men du kan også klæde dig ud som papegøje hvis du vil tage fusen på dine gæster! 

Mad og drikke: Til din pirat temafest kan du eksempelvis lave sandwiches eller spyd med kylling og grøntsager. Placér chokolade-guldmønter i en skattekiste, og anret Maltesers eller en anden form for chokoladekugler i skåle og lav et lille skilt, hvor der står “Kanonkugler”. Det er da en genial sørøversnack!

Temafest 5: Bedste-fest

En temafest, hvor I er udklædt som bedsteforældre, er både unik og utrolig festlig. I vil helt sikkert slå jer løs på en helt anden måde, end I plejer – for gamle mennesker, som danser på bordene til Taylor Swifts nyeste hit, kan kun være hylende morsomt!

Pynt: Tag på loppemarked, og find et par billige porcelænsfigurer, som kan pryde dit middagsbord. Et par hæklede bordskånere sætter også sit præg på din temafest. Måske du kan finde gamle briller og et plastik gebis, som du kan dekorere med rundt omkring – det vil virkelig være prikken over i'et og fuldende dit tema komplet!

Ældre mennesker til fest
Klæd jer ud som jeres bedsteforældre og hav den sjoveste temafest.© Getty Images

Udklædning: Farv håret i en midlertidligt grå farve, og iklæd dig gennemsigtige nylonstrømpebukser, en mønstret kjole, en stok og en perlehalskæde. Afslut med at curle håret med papilotter.

Mad og drikke: Hyld de gamle, danske retter som flæskesteg, stegt flæsk med persillesovs og klassiske svinefrikadeller til din Bedste-temafest! Hvis dine bedsteforældre ville elske det – så har du ramt plet på tema og fest. 

Temafest 6: Harry Potter-Party

Er du ÆGTE Harry Potter-fan? Så bør du være vært for årets Harry Potter-temafest! Det eventyrlige univers giver god anledning til fortryllende pynt og festlige drinks.

Pynt: Lav svævende lys ved at male nogle tomme toiletruller hvide og lime et par elektriske stearinlys i toppen. Bind dem fast i loftet med en fiskesnøre. Print et billede ud af Hulkende Hulda, klip det ud, og klistr det fast til toiletbrættet.

På din hoveddør kan du klippe et billede ud af Den fede dame, som beder dine gæster om kodeordet for at komme ind til din fest. 

Udklædning: Klæd dig ud som din yndlingskarakter fra en af Harry Potter-filmene. Et par runde briller og et lyn i panden, hvis det er Harry Potter – og orange hår, hvis det er Ron! Du kan også kruse dit hår lidt hvis du skal være Hermione eller hoppe i en langhåret blond paryk, hvis du vil være en Malfoy. 

Hvis du skal tage fusen fuldstændig på dine gæster, og gå all in på temaet, så er det også vigtigt med nogle accessories. tryllestave til alle er selvfølgelig et must, og du kan også eksperimentere med sort stof som kapper til folket. 

Mad og drikke: Lav drinks i flotte farver, og server “multismagsbønner” i form af Jelly Beans. En anden snack, du kan forkæle dine gæster med, er “platugler” – køb chokoladefrøer, som du kan servere for dine Hogwarts-venner. De vil helt sikkert synes, at de er ankommet til årets absolut bedste temafest. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.