Kvinde med confetti
© iStock

6 geniale temafester, du kan holde – som gør dig til vært af ÅRETS fest!

Elsker du Sex & the City? Så skal du da arrangere en SATC-fest!

7. september 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Er du netop påbegyndt en uddannelse og skal lære dine nye studiekammerater at kende? Har du snart fødselsdag? Eller har du bare lyst til at arrangere et brag af en fest? Så kan du holde en temafest! 

Temafester er både vildt sjove at arrangere og at være gæst til. Og så får I lov at klæde jer ud, hvilket er halvdelen af fornøjelsen. Vi giver dig inspiration til temavalg, pynt, udklædning og hvad du kan servere lige her.

1. Meget mere Mexico

Til De Dødes Dag i Mexico kaldes de døde tilbage til de levendes verden. Det fejres i både de mexicanske hjem og i gadebilledet med blandt andet fin oppyntning af farverige skeletter og dødningehoveder. De Dødes Dag falder 2. november, så hvis du skal arrangere en genial temafest omkring dér, er denne begivenhed perfekt at hente inspiration fra!

Pynt: Pynt din lejlighed eller festlokalet med smukke, farverige dødningehoveder, du har printet ud eller malet på karton.

Du kan også pynte op med kaktusser, hænge et par sombreros (de store, mexicanske hatte) op på væggen og bruge røde chilier som bordpynt. 

Udklædning: Vælg enten den klassiske mexicaner-udklædning med sombrero, poncho og mustache, eller klæd dig ud som et skelet som til De Dødes Dag! Bær sort tøj, og eksperimenter med at forvandle dit ansigt til et farverigt dødningehoved med ansigtsmaling eller makeup.

Mad og drikke: Hvis du holder en Mexico-temafest, kan du gøre dit job i køkkenet utrolig nemt for dig selv. Køb mexicanske pandekager og tacoskaller, steg kylling og oksekød på panden, og skær forskellige grøntsager ud. Voilá! Server maden med Corona. 

Til dessert kan du eksperimentere med kager, der uhyggeligt realistisk ligner kaktusser. Det vil med garanti imponere dine mexicansk-udklædte venner!

De Dødes Dag, Mexico
© iStock

2. Fest som en ægte Sex & the City-lady

Sko, Cosmpolitans og pink er dine nøgleord, hvis du vil holde en SATC-inspireret fest.

Pynt: Fyr den af med alt, du kan finde, der er pink og glitrende: Pynt, fjer, servietter og sugerør! Stil dine fineste stiletter til pynt på hylderne og i vindueskarmen. For at hylde sexdelen af én af vores absolutte yndlingsserier kan du pynte med et par lyserøde kondompakker.

Udklædning: Hop i en fin kjole, og tag høje sko på for at ære vores elskede Sex & the City-damer.

Mad og drikke: Anret lækre små tapasretter, som gæsterne kan hapse, eller lav hjemmelavet sushi. Det vigtigste er selvfølgelig, at der serveres Cosmopolitans i fine glas! 

Cosmopolitans
© iStock

3. Under havets overflade

Hvis du vil arrangere en temafest, som skal være inspireret af havet, kan du både holde det enkelt ved at pynte med fine sten og blå farver – eller arrangere den helt store havefruefest

Pynt: Gå all in med de blå og grønne farver. Pynt med sand, muslinger, fine sten og glitter, og fyld loftet med balloner, som kan ligne luftbobler. Det kan give dine gæster indtrykket af, at I rent faktisk er under havets overflade!

Udklædning: Giv dine gæster en dresscode om eksempelvis at troppe op til din fest i noget sølv eller blåt. Hvis du er Disney-fan, kan du farve dit hår midlertidigt rødt (hvis du ikke allerede er rødhåret) og påtage dig værtsrollen i ægte Ariel-stil. 

Mad og drikke: Køb croissanter, og fyld dem med laks, avokado, reje- eller kyllingesalat. Lim et par plasticøjne (som eksempelvis kan købes her) på en tandstik, og placér dem i croissanterne. Så nemt har du lækre og velsmagende sandwiches, der ligner krabber!

4. Fest på piratskibet

Jack Sparrow er en af vores absolutte yndlingspirater, og det skal da fejres! Selvom du ikke er fan af Pirates of the Caribbean-holdet, kan du selvfølgelig stadig holde en fest med pirater og sørøvere som tema. 

Pynt: Mal en bunke sten med guldmaling – så har du allerede pynt i form af guld og skatte til din temafest. Du kan også lave et skattekort, rulle det sammen og lægge det ned i en flaske som en vaskeægte flaskeposte!

Udklædning: En bandana om hovedet og en klap for øjet gør dig til den skarpeste sørøver til festen.

Mad og drikke: Til din sørøverfest kan du eksempelvis lave sandwiches eller spyd med kylling og grøntsager. Placér Maltesers eller en anden form for chokoladekugler i skåle, og lav et lille skilt, hvor der står “Kanonkugler”. Det er da en genial sørøversnack!

Kvinde klædt ud som sørøver
© iStock

5. Bedste-fest

En temafest, hvor I er udklædt som bedsteforældre, er både unik og utrolig festlig. I vil helt sikkert slå jer løs på en helt anden måde, end I plejer – for gamle mennesker, som danser på bordene til Taylor Swifts nyeste hit, kan kun være hylemorsomt!

Pynt: Tag på loppemarked, og find et par billige porcelænsfigurer, som kan pryde dit middagsbord. Et par hæklede bordskånere sætter også sit præg på din temafest.

Udklædning: Farv håret i en midlertidligt grå farve, og iklæd dig gennemsigtige nylonstrømpebukser, en mønstret kjole, en stok og en perlehalskæde. Afslut med at curle håret med papilotter. 

Mad og drikke: Hyld de gamle, danske retter som flæskesteg, stegt flæsk med persillesovs og klassiske svinefrikadeller til din Bedste-fest!

Ældre mennesker til fest
© iStock

6. Potter-Party

Er du ÆGTE Harry Potter-fan? Så bør du være vært for årets Harry Potter-temafest! Det eventyrlige univers giver god anledning til fortryllende pynt og festlige drinks.

Pynt: Lav svævende lys ved at male nogle tomme toiletruller hvide og lime et par elektriske stearinlys i toppen. Bind dem fast i loftet med en fiskesnøre. Print et billede ud af Hulkende Hulda, klip det ud, og klistr det fast til toiletbrættet.

På din hoveddør kan du klippe et billede ud af Den fede dame, som beder dine gæster om kodeordet for at komme ind til din fest.

Udklædning: Klæd dig ud som din yndlingskarakter fra en af Harry Potter-filmene. Et par runde briller og et lyn i panden, hvis det er Harry Potter – og orange hår, hvis det er Ron!

Mad og drikke: Lav drinks i flotte farver, og server “multismagsbønner” i form af Jelly Beans. En anden snack, du kan forkæle dine gæster med, er “platugler” – køb chokoladefrøer, som du kan servere for dine Hogwarts-venner.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori