glad kvinde der smiler
Hvis du lærer at sige 'pyt', bliver du også gladere. © Getty Images

6 tidspunkter, hvor du bare skal sige ‘pyt’ i stedet for at bekymre dig

Nu skal det være slut med at overtænke alt

14. april 2016 af Maria Jensen

Sidder du ofte fast i den samme tanke som, du ved, ikke er brugbar, men som du alligevel tænker over igen og igen OG igen? 

I stedet for at bekymre dig så vil vi hjælpe dig med at bytte bekymringerne ud med vores nye favorit ord: pyyyt. 

1. Du fik ikke jobbet

Nu sidder du og overtænker samtalen igen. Hvad sagde jeg forkert? Hvad burde jeg have sagt? Hvem mon de valgte at ansætte? Er hun pænere, klogere og sjovere end mig?

Det tog er jo kørt. Fokusér i stedet på, at der venter andre muligheder derude, og når én mulighed forsvinder, dukker der ofte en anden op. 

2. Ideen om den perfekte krop

Du besluttede dig i vinters for, at nu var det tid til at få den krop, som du altid har drømt om. Men hov – nu er det sommer, og det går op for dig, at det måske ikke lige sker alligevel. 

Skal vi gemme os derhjemme med tv-serier hele sommeren, eller rent faktisk nyde, at solen endelig skinner? Vi vælger i hvert fald det sidste. 

Nyd da sommeren! Hvis du stadig ikke helt kan slippe tanken om en lidt mere trænet krop, så tag én dag ad gangen, og nyd tanken om, at du arbejder på den.  

3. Din fantastiske date var ikke fantastisk, som du først troede

Du ved med det samme, at han er den eneste ene. Du skynder dig at fortælle dine veninder alt om hans familie, hans arbejde og hans hunds navn. Det er jo alt sammen virkelig vigtigt! 

Men dagene går efter jeres date, og han har stadig ikke skrevet? Okay, til sidst tager du måske selv kontakt, men så svarer han ikke? PANIK! Hvad gik der galt? Du føler dig måske både afvist og droppet nu.

Ro på, det er helt okay – det sker hele tiden for os alle (desværre). Jo hurtigere, du slipper ideen om ham, jo hurtigere kan du møde den næste “perfekte” mand.

4. Du nåede ikke din ‘Tjek-liste’

Du har endelig fri, men du vil jo stadig gerne nå en masse. Det føles som spild af tid at slå bagdelen i sofaen hele dagen, men nogle gange sker det på en eller anden måde alligevel.

Du fik hverken vasket tøj, ringet til familien eller startet på den der nye bog. 

Glem det, og nyd din fortjente fridag. Du kan sagtens kæmpe videre om at blive Wonder Woman i morgen! 

5. En tvetydig kommentar

En kommentar fra tidligere sidder fast i dit hoved. Hvad mente han lige med det? Skulle det forstås som noget godt eller dårligt? 

Vi kan gå og gruble over det i dagevis. Når vi først går i gang, kan det overanalyseres og fortolkes på mange måder (og vores veninder hjælper gerne).

Medmindre du har et skjult talent som tankelæser, så giv slip på det. Husk på, at de færreste siger noget med henblik på at kritisere eller såre dig. 

6. Tiden har indhentet dig

Det virkede som et let spørgsmål dengang, du blev spurgt, hvor du var om 5-10 år. Du havde da selvfølgelig det hele! 

Nu sidder du lørdag aften med Ben & Jerry, Sex and the City og Tinder, og det går op for dig, at du nok ikke har hund, mand og Volvo i næste måned. 

Mål er vigtige, men du kan ikke overtænke dig til børn eller jobs. Det hele skal nok ordne sig hen af vejen. Fokusér i stedet på det, som du kan gøre for at nå din drømmedestination i livet, og nyd de andre ting fantastiske ting omkring dig indtil.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.