Fastelavn raslere
© iStock

6 ting, du stensikkert oplevede, da du raslede til fastelavn som barn

Det værste var nok at få halspastiller...

11. februar 2018 af Helene Hyldgaard-Jensen

1. Du hadede, at du ALDRIG vidste, hvad du kom hen til. Du blev nødt til at bede en lille fastelavsbøn, hver eneste gang du trådte ind i have, hvor der på havelågen var et “her-bor-jeg-hundeskilt.” 

2. Når du slentrede ned ad gaden med dit slæng, var det nemt at opfange de mennesker, som ikke ønskede besøg. Sikke et tilfælde, at gardinerne blev trukket for – tilfældigvis – lige da I kom gående forbi... 

3. Der var altid nogen, som ikke havde fastelavns-ja-hatten på! De var vildt sure, og selvom du stod der med dit yndige børnesmil og seje Ninja Turtles-dragt, blev du afvist med en smækket dør right in the face – tak for det... 

4. Det var lidt underligt, at der aldrig var forældre med, når det var rasletid. For sommetider blev du tilbudt et glas saftevand inde hos folk. Ellers tak, du!

© Giphy

5. Selvom fastelavn handler om slik og fastelavnsboller, så var det altid penge, du fik. Eller halspastiller...

6. Da du var helt lille, fik den hele armen. Vild ansigtsmaling, cool dragter og hårpynt. Men som du blev ældre, var det pludselig ikke så sejt at klæde dig ud... Det stoppede dig dog ikke i at rasle, for du ville jo gerne have lidt af de der moneter... Ik’?

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.