6 ting, du ikke skal gøre, når du er vred
© iStock

6 ting, du virkelig bør stoppe med at gøre, når du er vred

Mon ikke du fortryder den aggressive statusopdatering i morgen?

25. maj 2017 af Anja Bruneskjold / Iform.dk

Det er forskelligt, hvordan vi håndterer vrede. Nogle samler nemlig til bunke og kommer ud med det hele på én gang. Er du én af dem, der har svært ved at beherske din vrede? Så bør du læse med her. Vi har samlet 6 ting, du aldrig må gøre, når du er vred.

1. Du spiser

Det dæmper vreden, hvis du får mad i maven. Men desværre har vi en tendens til kun at vælge det dårlige mad (frem for det sunde mad eller sund snacks), som indeholder masser af sukker, usundt fedt og mange kulhydrater. Det mest optimale vil være, hvis du venter med at spise, til vreden har lagt sig.

2. Du drikker alkohol

Det kan være fristende at snuppe et glas vin eller en øl, når man er vred og i dårligt humør. Men alkohol har den absolut modsatte effekt. Du bliver sjældent mere fornuftig, når du drikker alkohol, og du risikerer at gøre noget, du måske vil fortryde.

3. Du går på de sociale medier

Er du sikker på, at du ikke fortryder det dumme billede eller den vrede statusopdatering i morgen?

4. Du skriver e-mails

På samme måde som med de sociale medier, kan du hurtigt komme til at skrive noget, du vil fortryde. Og når først du har trykket på send-knappen, er der ingen vej tilbage.

5. Du gemmer på vreden

Ofte er det smartest at komme af med sin vrede med det samme. Forskning viser, at folk, der går og samler vreden sammen, ofte kan blive mere aggressive, når de så endelig slipper den løs.

6. Du bliver ved

En vred diskussion kræver ofte en pause. Blot 10 min. kan være nok. Brug tiden på at puste ud og samle dine tanker, så du i kampens hede ikke får sagt en masse, du vil fortryde.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori