Kvinder gør rent.
© Istock

8 ekstremt nemme tips til at rydde op på 5 minutter

“Om du kan komme forbi om lidt?... Sagtens!”

27. juli 2016 af Marianne Fischer

Uanset om det er din nye flirt eller din mor, der beslutter sig for at komme på spontant besøg,  er det bare federe med gæster, når dit hjem ikke ligner din teenagelillebrors værelse efter en playstationaften med hans 14 nærmeste venner.

1. Det første, du skal gøre, når du skal lave en lynrengøring er at lufte ud. Frisk luft er som kunstigt åndedræt for et beskidt hjem. 

2. Tør støvet af. Det er det mest simple trick, men det virker. Med en fugtig klud kan du hurtigt fjerne støv og skidt fra de synlige overflader. Her skal du ikke snyde, for støv er den største sladrehank.

3. Alt er spildt, hvis du overser toilettet. Det er både ulækkert og sjusket med et rodet og beskidt badeværelse. Når det skal gå stærkt, kan du nøjes med spejlet og vasken. 

4. Fjern beskidt service. Smid det ind i dine skabe, din ovn eller opvasker. Bare få det væk. Rene overoverflader er et must, når du skal fake et rent hjem. 

5. Ryst puderne. Du ser det garanteret ikke selv, men det gør dine gæster. Stil dine puder flot i sofaen i stedet for at lade dem ligge i en rodet bunke. Det samme gælder for dit slumretæppe. 

6. Gå en tur med din fnugrulle. Uanset om det er katte-, hundehår eller dine egne, så giver det et uhygiejnisk og rodet udtryk. Så frem med rullen, og fjern hår og fnug. 

7. Kog nogle citroner. Mens du alligevel spurter rundt, så smid nogle citronskiver over i en skål kogende vand. Det giver med det samme en ren og frisk duft.

8. Saml dine magasiner og bøger i en dekorativ stak i stedet for at lade dem flyde tilfældige steder. Det giver både et kreativt (og ordentligt) look.